Programok hétvégére

2018. július 13-15.
A tánctól, a nyári korcsolyától és a kutyás karneváltól kezdve a buborékfújáson, a Cirkuszok Éjszakáján, valamint a képregény- és animefesztiválon át az utcabálig, az amerikai fociig és a dizájnpiknikig számtalan érdekes program várja hétvégén a fővárosiakat.
Táncbazár 
Várkert Bazár 
július 13-20. 
www.tancszinhaz.hu
 
Ha nyár, akkor Táncbazár! A Nemzeti Táncszínház nyáresti, szabadtéri táncestjein idén a hagyományőrző magyar táncok mellett, vérpezsdítő flamencóval várják a tánckedvelő közönséget. A július 13 és 20. között negyedik alkalommal megrendezésre Táncbazár Budapest egyik legszebb helyén, a Várkert Bazár Öntőház udvarán várja Önöket. 
 
Huszárlépésben - Sam Havadtoy New Yorkban 
Ludwig Múzeum 
július 13.-szeptember 2. 
www.ludwigmuseum.hu
 
A kiállítás Sam Havadtoy (Havadtőy Sámuel) felsőművész New York-i éveit állítja középpontba. Az 1970-es és 1980-as években Andy Warhol, Keith Haring, Yoko Ono és sokan mások gyakran vonták be művészeti projektjeikbe a fiatalon New Yorkba érkező, belsőépítészként dolgozó Havadtoyt, akinek egyedi alkotói szemlélete egyre nagyobb teret kapott ezekben az együttműködésekben, és későbbi önálló művészi karrierjét is megalapozta. 
 
Vizes játékok 
Pestújhelyi Közösségi Ház 
július 13. péntek, 10h 
www.csokonaiksk.hu 
 
A szappanbuborék-fújás (előállítás) mellett versenyre kelünk vízipisztolyozásban, horgászatban, lufidobásban is. Vigyázat! Péntek 13-án semmi nem marad szárazon! 
 
Zenélő Budapest – Minikoncert  
Műcsarnok  
július 13. péntek, július 14. szombat, július 15. vasárnap, 11h 
www.mucsarnok.hu 
 
Több mint 600 ingyenes szabadtéri koncert városunk legjobb muzsikusaival, és egy exkluzív hangversenysorozat Budapest legszebb szabadtéri helyszínein. A Műcsarnok lépcsőin 2018. június 1. és augusztus 12. között pénteken, szombaton és vasárnaponként 11 és 11.30 órakor négytagú szaxofonegyüttes ad ízelítőt klasszikus művek dzsesszfeldolgozásaiból, alkalmanként húsz percben. Ingyenes!  
 
Péntek a műteremben – nyári műteremlátogatások a Resident Art Budapesttel  
Budapest  
július 13. péntek, 17h  
www.residentart.com 
 
A látogatások azok számára a legizgalmasabbak, akik nem csak a megszokott körülmények között szeretnének közelebbi ismeretségbe kerülni kortárs alkotókkal és azok alkotásaival. A péntek délutáni műterem-látogatásokhoz semmiféle előképzettség vagy tudás nem szükséges, mindössze érdeklődés és némi nyitottság kell ahhoz, hogy valaki a kérdező szemszögébe helyezkedjen és megnyissa magát egy alkotói világ számára.  
 
Garantált idegenvezetés 
Pesti Viagdó 
július 13. péntek, 17h, július 14. szombat, 14:30, július 15. vasárnap, 10:30 
www.vigado.hu 
 
A nagy érdeklődésre való tekintettel a Pesti Vigadó garantált idegenvezetéseket szervez az egyéni érdeklődők számára. A vezetés várható időtartama 60 perc. A túra során az épület azon részei is bejárhatók, melyek a nagyközönség számára nem vagy csak részben látogathatók! Jegyár: 1500 Ft 
 
Hot Jazz Band 
Óbuda, Fő tér 
július 13. 19:00 
www.obudainyar.hu 
 
A harmincéves születésnapját ünneplő zenekar leginkább a korai jazz és a két világháború közötti magyar könnyűzenei csemegék, valamint a népszerű Karády-, Kabos-, Jávor- és Latabár-filmek zenéinek korhű megszólaltatójaként ismert. Nosztalgia a macskakövön – a bátrak táncra is perdülhetnek. 
 
SzimplaKutya - Nyári Kanevál 
Szimpla Kert 
július 14. szombat, 12h 
www.szimpla.hu
 
Sokan mondják, hogy a kutyának a kertben van a helye… Tikkadjunk a hőségben kutyák és gazdik július 14-én, 12 órától 18 óráig a Kutyabarát.hu és a Szimpla Kert szervezésében a Szimpla Kertben, ahol a kézműves kellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl az érdeklődők megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait, az utcán pedig érdekesebbnél érdekesebb kutyás programok várják a kétlábú és négylábú vendégeket. A belépés ingyenes! Kutyafagyi biztos lesz! 
 
Mozgásban a kultúra! – Csúszkálás a hőségben!  
Béke tér  
július 14., 15h  
www.kult13.hu
 
A nyár legmelegebb hónapjában, júliusban egy 4 évszakos korcsolyapályát építenek fel a XIII. kerületi Béke téren, melyen a hőségben is élvezhetik a gyerekek a csúszkálás örömét. Azoknak sem kell otthon maradnia, akinek nincs saját korcsolyája, mivel kölcsönözni is lehet. A család összes tagja talál majd számára kedvező elfoglaltságot, hiszen lesz játszóház, arcfestés és légvár is.  
 
XIII. FEZEN Hungarian Bowl 
Szusza Ferenc Stadion  
július 14. szombat, 17h 
www.facebook.com 
 
A két legjobb magyar csapat idén az újpesti Szusza Ferenc Stadionban dönt a bajnoki trófea sorsáról. Ne hagyd ki az év amerikai futball mérkőzését! Cheerleader show, Kovács Sanyi szakértő kommentárja, büfé, tombola és egyéb meglepetések is várják a kilátogatókat. Kőkemény, látványos mérkőzés, oldott lelátói hangulat, igazi amerikai életérzés várja a kicsiket és nagyokat! 
 
Cirkuszok éjszakája 
Fővárosi Nagycirkusz 
július 14. szombat, 19h 
www.facebook.com 
 
A Cirkuszok Éjszakáján extra műsorral várják a látogatókat a 19 órakor kezdődő előadás után. 
 
Francia utcabál
Francia Intézet
július 14. szombat, 20:15
www.facebook.com
 
Hagyományos zenés rendezvény a Francia Intézet szervezésében a francia nemzeti ünnep alkalmából.
 
Nyári MondoCon 2018 
Hungexpo 
július 14-15. szombat-vasárnap, 9:30 
www.mondocon.hu
 
A MondoCon a japán rajzfilmek és képregények szerelmeseinek, a cosplay- és a videojáték-rajongóknak, valamint a sci-fi, fantasy műfajok kedvelőinek nyújt egész napos változatos programokat 2008 óta, töretlen népszerűséggel! 
 
Nyári Képregénybörze 
Kispesti Munkásotthon Művelődési Ház (KMO)  
július 15. vasárnap, 10h 
www.kmo.hu 
 
A börzén több tízezer használt és új képregény, kártyák, akciófigurák, filmek, képregénykötetek és minden, ami a képregényekkel kapcsolatos! Meguntad a régi képregényeidet? Hiányzik egy szám a gyűjteményedből? Itt a helyed! Használt képregény gyűjtemények vétele és eladása, a hazai képregénykiadók teljes választéka! 
 
Óbudai Dizájn Piknik 
Fő tér 
július 15. vasárnap, 10h 
www.obudainyar.hu 
 
Tudatos vásárlók, fiatal alkotók, tervezői márkák, század eleji hangulat és a mai design találkozása az Esernyős belső udvarán. Ingyenes! 
 
Szépirodalom és szépművészet Szent Margit szigetén - irodalmi séta extra programokkal 
Margitsziget  
július 15. vasárnap, 15h 
www.szabadter.hu
 
Számos nagy írónk, költőnk, művészünk ihlető-és pihenőhelye volt a történelemtől és kultúrától pezsgő gyönyörű közpark: a szépirodalom és szépművészet a Margitszigeten című tematikus séta ezekbe enged betekintést és idézi fel Budapest legszebb parkjának történetét. A séta időtartama 90 perc. 
 
 
2018.07.10
|


Játék
A tízéves Fortepan anyagából vonultat fel egy több mint háromszáz darabos válogatást a Magyar Nemzeti Galéria.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.