Programok a Balatonnál

2018. július 11. – július 17.
Idén is felfrissülnek a Magyar Nemzeti Cirkusz elefántjai a Balaton vizében, ahová bárki elkísérheti őket, de Veszprém, Alsóörs, Keszthely is tele van zenés, nyári programokkal, és a mostanában népszerű fényfestés is egyre több rendezvényen csodálható meg.
Badacsony
Badacsonyi Bor7
13–29.

A Badacsonyi Borvidék leghíresebb és legnevesebb borászatai gondoskodnak július utolsó két hetében arról, hogy az idelátogató vendégek az istenek nektárjának legjobbjait kóstolhassák. Az estét színpadi fellépők és előadók teszik színesebbé, többféle stílusban. A badacsonyi bor és termelőinek ünnepe, kulturális és szakmai műsorokkal, előadásokkal, folklór és könnyűzenei programokkal várja a vendégeket.
További információ

Balatonboglár
Babel Sound 2018.
16–22.
(Platán strand, Parti sétány)
Idén is megrendezik Balatonbogláron az örömzene és a szabadság körül forgó Babel Sound-ot. Az igazi összművészeti világtalálkozón több hazai és nemzetközi híresség is fellép, de messzi kultúrák népszokásait, konyháját, öltözetét, táncát és zenéjét is megismerhetjük, immár nyolcadik alkalommal.
www.babelsound.hu

Gyenesdiás

Gyenesdiási Bornapok
12–15.

Gasztronómiai, boros és kulturális programok, ahol a borházak zalai és badacsonyi borokat kínálnak, sütögetők lacipecsenyét, lángost, rétest, valamint kézművesek és népművészek kínálják áruikat, közel a Balatonhoz, a Kárpáti korzón (a piac mögötti területen).
További információ

Keszthely

Keszthelyi Folkfeszt 2018.

13–15. (Zenepavilon)
A fesztivál keretein belül Magyarország nemzetiségi népzenei együttesei és néptánccsoportjai mutatkoznak be, évről évre kiegészülve külföldi és helyi csoportokkal. A színpadi programok mellett kirakodóvásár és játszóházak várják az érdeklődőket. Az estéket nép- és világzenei koncertek és nemzetiségi táncházak zárják.
Részletes program

Alsóörs
Alsóörsi Sörfesztivál 2018.
12–15.
(Sirály park)
Közel 35 sörfőzde 150 féle sörét kóstolhatjátok és ihatjátok a délutáni és esti hőségben, hogy testeteket elfogadható hőmérsékletűvé hűtsétek a hűsítő sörömök segítségével. Magyar, cseh, belga, angol és német sörökkel, streetfooddal és klasszikus fesztiválkajákkal, valamint esti koncertekkel, DJ-kkel, sörkóstolókkal és a sörtörténeti előadással várunk Téged, a barátaidat és a családodat az Alsóörsi Sörfesztiválon.
További információ


Alsóörsi Jazz Móló 2018.
14-én

Június 23. és augusztus 11. között – a hagyományoknak megfelelően – az idei szezon folyamán újra szombat esti jazzkoncertekre kerül sor az alsóörsi kikötőben.

Siófok

One Dance Fesztivál
13-án
(Plázs, Nagystrand)
Az ország első egynapos RnB, hiphop és reggaeton fesztiválja. Az első alkalom különleges vendége pedig nem más, mint Sean Kingston lesz.

Balatonlelle
Cirkuszok Éjszakája
14-én

Július 14-én hatodik alkalommal is megrendezik a Cirkuszok Éjszakáját, amely idén is a balatonlellei elefántfürdetéssel veszi kezdetét. A Kossuth-díjas Richter József kezdeményezésére létrehozott esemény a Magyar Nemzeti Cirkusz, a Richter Flórián Cirkusz, a Fővárosi Nagycirkusz, az Exit Cirkusz és az Eötvös Cirkusz összefogásával valósul meg.


Veszprém
BRM1000 Fifty-Fifty Tour
12–15.

A BRM Hungary július 12-én induló 1000 kilométeres teljesítménytúrájára egyénileg és csoportosan is lehet jelentkezni. A Balaton-felvidéket is átszelő túra nem verseny, így nem lezárt útvonalon halad országhatárokon keresztül: 75 órányi tekerés és 5995 méternyi szintemelkedés várja a kihívást elfogadókat. A túrán való részvétel előzetes regisztrációhoz kötött!
További információ

Veszprémi Utcazene Fesztivál 2018.
18-21.

A királynék városában idén sem lesz hiány az Írországtól kezdve Új-Zélandon keresztül egészen Franciaországig a világ minden tájáról érkező egzotikus muzsikusokból. Veszprém minden júliusban néhány napra igazi fesztiválvárossá alakul át: különböző stílusú utcai formációk zenélnek délutántól késő éjszakáig a belvárosban.
www.utcazene.hu

2018.07.10
|


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Ahol a héten érdemes...
 
Budapest, Bálna, Várható nyitva tartása: április 10.-június 27.
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.