Állati kalandok a Balaton körül!

A nyár közeledtével az ország szíve átkerül a Balaton környékére. Sokan azt hiszik, hogy itt csak fürdőzni lehet, ha pedig elromlik az idő, megáll az élet. Kifejezetten nehezen telnek a borús napok, ha egy-két gyerkőc szórakoztatásáról is gondoskodni kell. Alábbi válogatásunkkal ezekre a napokra kínálunk állati programokat!
Teknős Park – Balatonföldvár

A Teknős Park Magyarország első és egyetlen látogatható teknősgyűjteménye. Félhektáros területén jelenleg 163 teknős él. Nemcsak a hazánkban őshonos fajok képviseltetik itt magukat, hanem például az aldabrai óriásteknős, mely az egyik leghosszabb ideig élő szárazföldi állat. Legalább 100 évig él, sőt a 2006-ban elpusztult, fogságban tartott, Adwaitya nevű óriásteknős minimum 150 éves volt, más bizonyítékok szerint a 255. évet is betöltötte. Vannak kicsik és óriások, felnőttek és tojásból kikeltek, ragadozók és növényevők. A nagyon jó tartási körülmények miatt az állatok kiválóan szaporodnak, minden évben 150-200 kis teknős kel ki július közepétől szeptember végéig. Természetesen a látogatók ezt is láthatják. A teknősöket az egészségük és az életük megóvása érdekében nem lehet megfogni, simogatni!

Balatonföldvár, Dózsa György utca 69.
Nyitva tartás tavasztól őszig: 10-19h
Jegyár: 1200 Ft. 3 éves korig ingyenes!
További információ
Festetics Imre Állatpark

A Keszthelyen található 4,2 hektáros Állatpark 2012 tavaszán nyitotta meg a kapuit, ahol manapság már ritkaságszámba menő magyar állatfajokat, valamint különféle vadfajokat figyelhetünk meg. Láthatók itt őshonos szarvasmarha-, juh-, ló- és sertésfajták, nemesített magyar kecske, szamár és tyúkfélék, pulykafélék, vízi szárnyasok, magyar fodros tollú lúd, gyöngytyúk, kutyafajták. A hazai vadfajok közül például gímszarvassal, őzzel, dámvaddal, vaddisznóval, fácánnal, valamint fogollyal találkozhatnak az érdeklődők. A legkisebbek igényeihez igazodva az állatpark területén található kisállat-simogató, homokozó és játszótér.

Keszthely, Csapács út
Jegyár: 200-600 Ft. 3 éves korig ingyenes!
Nyári nyitva tartás: 9-19h
További információ
Csillagvár Múzeum

Igazi gyöngyszem a Balaton déli partján megbújó Csillagvár, mely nevét négyágú, csillag alaprajzáról kapta. Tulajdonosa Festetics László gróf, eredetileg a környező erdőségeiben élő vadállatok miatt vadászháznak rendezte be. Állandó kiállításain a középkori végvári élet mindennapjaiba nyerhetünk betekintést. A hozzá tartozó, közel másfél hektáros pihenőparkban állatudvar is helyet kapott, ahol közelebbi barátságot köthetünk nálunk őshonos háztáji és idegen fajokkal is, kecskével, racka- és merinói juhokkal, magyar fajta baromfival, nyulakkal, magyar tarka tehénnel. Szerdánként solymászbemutatóval, előre egyeztetés esetén agárbemutatóval kedveskednek az idelátogatóknak.

Balatonszentgyörgy, Irtás dűlő
Jegyár: 700-900 Ft. 4 éves korig ingyenes!
Nyári nyitva tartás: 10-18h.
További információ
Bella Állatpark

A Balaton egyik legismertebb városának központjától mindössze 5 km-re terül el a Bella Állatpark, mely az év minden napján várja az állatbarátokat. A háztáji állatok mellett igazi különlegességeket is tartogat ez a hely: kétpúpú tevék, lámák, alpakkák, lovak, pónilovak, mini-pónik, szamarak, kenuguruk, szurikáták, kecskék, birkák, zebuk, pávák, díszmadarak, óriás papagájok, emuk, struccok, macskafélék, nyulak, sok más háziállat és a dísztó halakkal várja az idelátogatókat. A lehetőség adott, hogy az élménylovaglás mellett a tevegeléssel is megpróbálkozzanak a kalandra vágyók.

Siófok, Verebesi u. 35.
Jegyár: 800-1000 Ft
Nyitva tartás: minden nap 9.30-18.30.
További információ
Állatsimogató – Fenyvespuszta

Fenyvespuszta Zala megye peremén, a Balaton-felvidéki Nemzeti Park területén helyezkedik el, a Kis-Balaton és a Kányavári-sziget közvetlen szomszédságában. Az állatsimogató lehetőséget nyújt kicsiknek és nagyoknak egyaránt, hogy közelebb kerüljenek a természethez, és minél többet megtudjanak a háztáji állatokról. Van itt pónilovaglás, tapsifüles-simogatás, csacsiölelgetés, bivaly- és báránykasimogatás, játék a kecskegidákkal, malackaetetés, mindezek mellett pedig különleges és háztáji szárnyasok várják a látogatókat. Sétakocsikázás alkalmával feltárul a Kis-Balaton gazdag vad- és madárvilága.

Balatonmagyaród, Fenyvespuszta hrsz. 039.
Jegyár: 600 Ft. 2 éves korig ingyenes!
Nyitva tartás: 10-18h
További információ
Bodorka Vízivilág Látogatóközpont

A látogatóközpont bemutatja a Balaton halvilágának színe-javát, a pár centiméteres szélhajtó küsztől egészen Közép-Európa leghatalmasabb haláig, a több mázsára is megnövő harcsáig. Látható itt csuka, domolykó, fürge cselle, szivárványos pisztráng, süllő, ponty, razbóra, naphal, compó, angolna és még sok más halfaj a balinnal egyetemben, mely 2018-ban az Év Hala megtisztelő címet kapta. Itt él Béla, a mocsári teknős is, a mocsárvilág több képviselőjével együtt békákkal és siklókkal. Egy röpke betekintést kaphatunk az Adria élővilágába is, a horvátországi Opatija jóvoltából, mely a település testvérvárosa.

Balatonfüred, Tagore sétány
Jegyár: 500-1000 Ft. 4 éves korig ingyenes!
Nyári nyitva tartás: 9-19h
További információ
Koloska-völgyi Vasdaspark

Egész évben, időjárástól függetlenül látogatható a Vadaspark. A hangulatos park nyolc vadfajnak, a gímszarvasnak, a dámszarvasnak, a muflonnak, az őznek, a fürjnek, a fogolynak, a fácánnak és a tőkésrécének ad otthont, mellettük a terület rovar- és növényvilága sem elhanyagolható. Több magasles áll a látogatók rendelkezésére, mely nemcsak az állatok megfigyelését teszi lehetővé, hanem beláthatóvá teszi az egész Koloska-völgyet.

Balatonfüred, Koloska-völgy
Ingyenes!
Nyitva tartás: 8-18h
További információ


2018.07.13
|


Film premierek

Családi bunyó

amerikai-angol vígjáték, 108 perc, 2019

Itt járt Britt-Marie

svéd filmdráma, 94 perc, 2019

Apró mesék

magyar thriller, 112 perc, 2019

Szabadúszók

francia vígdráma, 122 perc, 2018

A királynő kutyája

belga animációs film, 92 perc, 2019
Játék
A western műfajt már sokszor temették, de időről időre mindig akad egy alkotó, aki megmutatja, hogy van még kraft a pisztolyforgató cowboyokban.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.