Így készült a Mamma Mia! Sose hagyjuk abba

A több mint hatszázmillió dolláros bevétel elég komoly érv egy folytatás mellett, így inkább az a csoda, hogy tíz teljes évet kellett várnunk a Mamma Mia! második részére. Belestünk a film készítésének kulisszái mögé.
10. Az új film elkészültének Meryl Streep részvétele volt a sarokpontja. Sok szereplő csak azután mondott igent, miután megtudták, hogy Streep is benne lesz a filmben, ugyanis a neve gyakorlatilag garanciát jelent a minőségre. 
 
9. Az alkotók a történet megalkotásakor az első részben elhangzott régi sztorikat vették alapul, ezeket akarták elmesélni és kibővíteni új, fiatal színészek segítségével. 
 
8. Ugyanakkor tudták, hogy nem tehetik meg a nézőkkel, hogy a kedvenceik ne térjenek vissza, így a film fele a jelenben játszódik, ahol megtudhatjuk, mi történt a szereplőkkel az első rész óta eltelt időben. 
 
7. Az alkotók cseppet sem aggódtak azon, hogy milyen ABBA-dalokat használnak majd a folytatásban, ugyanis elmondásuk szerint a zenekar életműve olyan gazdag, hogy bőven maradt olyan slágerük, ami nem volt benne az első részben. 
 
6. Ugyanakkor most kifejezetten céljuk volt, hogy néhány kevésbé ismert ABBA-dalt is beépítsenek a filmbe. 
 
5. Azért nem úszhatjuk meg az ismétlést. A Dancing Queen vagy a Waterloo annak ellenére hallhatók lesznek a második részben, hogy már az első filmben is szerepük volt. 
 
4. Björn Ulvaeus a film elején egyetemi tanárként cameózik, miközben a szereplők a When I Kissed a Teacher című dalt éneklik körülötte. 
 
3. Az ABBA tagjai segítették a szereplőket a dalok feléneklésénél egy svédországi stúdióban. Teljesen lenyűgözte őket a fiatal Donnát alakító Lily James tehetsége és csodálatos énekhangja. 
 
2. A legendás énekest, Chert már az első filmhez is szerződtetni akarta a produkció, ám akkor még nem jött létre a deal (a szerepét Christine Baranski kapta). Most azonban az énekesnő kötélnek állt, és nagymamaszerepben láthatjuk viszont. Természetesen énekelni is fog. 
 
1. A forgatókönyvíró/rendező Ol Parker a szerepet kifejezetten Cher számára írta, és a fejébe vette, hogy nem fogad el az énekesnőtől nemleges választ. Szerencsére nem kellett sokat küzdenie, ugyanis Chernek rögtön tetszett a felkínált szerep, és az első részt is nagyon szerette. 
 
2018.07.17
|
(18 kép)


Film premierek

Az oroszlánkirály

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Az oroszlánkirály 3D

amerikai animációs film, 118 perc, 2019

Yao utazása

francia-szenegáli vígdráma, 103 perc, 2019

Senki többet

amerikai dokumentumfilm, 98 perc, 2018

Nicky Larson - Ölni vagy kölni?

francia akcióvígjáték, 91 perc, 2018

Fehér éjszakák

amerikai horror, 147 perc, 2019

Anna

francia akcióthriller, 119 perc, 2019
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Kiscelli Múzeum, június 16. - szeptember 16.
 
július 18 - 24.
 
Budapest, Orfeum, a pesti mulató, július 23. 19:45
Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.