Hússütés a szabadban – Ezekkel az eszközökkel tuti sikert aratsz!

Rendelj kínait - 44. rész
A nyárestéket nehéz elképzelni kerti grillezés nélkül, ami ugyanúgy hozzátartozik ehhez az évszakhoz, mint a jéghideg sör vagy a koktélok. Szintén kedvelt ilyestájt a barbecue és a nyárson sütés műfaja, ám nem mindegy, milyen eszközökkel látunk hozzá az ínycsiklandó vacsorát ígérő feladathoz. Lássuk, Kínában ezt hogyan csinálják!
Borongge KW-014X grill – Elsőrangú kerti sütögető 
 
A grillezés azért is kedvelt műfaj, mert egyszerű így ételt varázsolni az asztalra: elég bepácolni a húst, és már kezdhetjük is a sütést, ráadásul ezekre az alkalmakra a férfinépet is be lehet fogni egy kis munkára. Az amerikaiak szerint – akik talán a legnagyobb rajongói a kerti sütögetésnek – több százezer forintos sütőmonstrumra van szükség egy jó grillezéshez, de ez egyáltalán nincs így! Már a Borongge terméke is megfelel erre a célra, amit Kínából olcsón megrendelhetünk. Ennek az eszköznek kissé exkluzívabb a formája, mint a többi faszenes sütőnek, de működését tekintve nem sokban különbözik azoktól. Az alsó rácsra kell rakni a tüzelőanyagot, amit meg kell gyújtani, és fölé pedig elhelyezni a grillrácsot, amikre a húsokat lehet pakolni. 
 
Kifejezetten ajánlott olyan házakba/nyaralókba, ahol nincs sok hely a tárolásra, mivel a sütőt össze is lehet csukni. Ez óriási előny, mert egy évben alig használjuk pár napig a grillt, addig pedig el lehet tenni egy tárolóba vagy a padlásra. Hidegen hengerelt acélból készült, ami kitűnő anyag a BBQ-sütőknek, a rács mérete 45x30 centiméter, ez 3-4 főnek elég is, de nagyobb társaságnak is jó, ha több turnusban sütjük ki a húsokat. Az összecsukható nyári kellék 7800 forintba kerül, ami bőven a vámhatár alá esik, így nem kell rá plusz költséget fizetni, ennyiért mindenképp be kell szerezni. 
 
Link >> 
 
TS - HY62 vezeték nélküli digitális húshőmérő – Félig vagy teljesen átsütve 
 
A steak szerelmeseinek találták ki a húshőmérőt, mert ezeknél az ételeknél nagyon fontos a sütés alatti hőmérséklet nyomon követése. Attól függően kell az elkészítést lebonyolítani, hogy mennyire átsülten szeretnénk fogyasztani a húst, amihez pedig szükséges egy ilyen eszköz. A kínai TS - HY62 hőmérő már nem kispályás kütyü, hiszen vezeték nélküli, és beletáplálták a különböző húsfélék paramétereit, tehát tudja, hogy minek mennyi idő és milyen hőfok kell ahhoz, hogy tökéletes ételt kapjunk. A húsba szúrt mérőtű egy adókészülékhez csatlakozik, ami a jelet továbbítja a tőle akár húsz méterre is elhelyezhető eszközre. Az pedig kijelzi a hőfokot, a célhőmérsékletet és a beállított adatokat. Ha elértük a megfelelő hőmérsékletet, akkor pedig figyelmeztet. A professzionális grillkiegészítőt elérhető áron, akár már 4000 forintért megvásárolhatjuk. 
 
Link >>  
 
BBQ-nyársak – Szalonnasütéshez is 
 
A nyársak jól jönnek egy BBQ-partin is, de egy szimpla szalonnasütéshez szintúgy használhatók. Ez a műfaj legalább olyan kedvelt, mint a grillezés, de vadregényesebb légkört varázsol, ami különlegessé teszi. A Kínából rendelhető nyársak a fogójukkal együtt kicsivel több mint 40 centiméter hosszúak, két hegyes fémrúdra lehet felszúrni a finom falatokat. Az anyaga rozsdamentes acél, és egy poliészterből készült tárolótáskát is adnak az ötdarabos készlethez. A markolatrészét fából munkálták ki, így az – ellentétben a fémmel – nem fog egyhamar felforrósodni. A nyárskészletért 5500 forintot kell fizetni, de erre már nem rakódik semmilyen plusz költség, hiszen ingyen van hozzá a szállítás. 
 
Link >>
 
IPRee saslikkészítő – Apró nyársak ínyenceknek 
 
A kisméretű nyársakra felhúzott húsok és zöldségek egyvelegét sasliknak vagy rablóhúsnak hívjuk. Ezek a tűzön sütött ételek egyesítik a különböző ízeket. Nem egyszerű a különböző összetevőket a hurkapálcákra felhúzni, de szerencsére a kínaiak egy zseniális eszközzel a segítségünkre siettek. A hozzávalókat egy műanyag tárolóba kell tenni, ahol szépen elrendezhetjük őket egy egyenes vájatban. Miután ezt megtettük, a fedelet lehajtjuk, és jó erősen rászorítjuk, így az tömöríti és szegmensekre osztja saslikot. Ezek után a nyársat át kell döfni a szabadon maradt lyukon, így könnyen fel lehet szúrni a finom falatokat. A művelet egyszerű, már csak a sütögetés következik. A kiváló segédeszközért 2200 forintot kell fizetni a webshopban. 
 
Link >> 
www.rendeljkinait.hu
2018.07.20
|
(20 kép)


Játék
A kis kedvencek titkos élete 2.-ben folytatódnak Max, Gigi, Hógolyó és a többiek kalandjai.
Egész hétvégén koncertsorozat a Magyar Nemzeti Múzeumban. Az alapító, Széchényi Ferenc gróf tiszteletére, aki a múzeumot alapította. @magyarnemzetimuzeum Sok igazán jó program! #nemaradjle #zeneajanlo #klasszikuszene #regizene #hommageaszechenyiferenc #barokkzene
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.