Nem csak a húszéveseké!

Mióta világ a világ, keresi az emberiség az örök élet receptjét. Mítoszok, regények, eposzok kutatják a titkot, hiszen ez a nagy vágya mindenkinek: Hófehérke mostohájától kezdve Oscar Wild hősén, Dorian Greyen keresztül egészen az Alphaville zenekarig.

A legidősebb fiatal: Jeanne Calment a világ legidősebb embere volt, 122 éves koráig élt, igazi iskolapéldájaként az örök fiatalságnak, hiszen 85 esztendősen kezdett el vívni, 100 évesen pedig még bőven tekerte a kerékpárját!

S habár az örök élet mágikus italát máig sem árulják a boltokban, mi azért az augusztus 12-i fiatalság világnapja alkalmából összeszedtünk egy-két ötletet arra, hogyan lehetünk testileg-lelkileg örök tinédzserek. 
 
Szerezz élményeket és maradj fiatal! 
 
Talán ez az egyszerű, de nagyszerű megoldás az örök fiatalság keresésére. Hiszen amíg te lélekben fiatal vagy, addig nem fogsz megöregedni. De vajon mit is jelent fiatalnak maradni? Semmiképpen nem azt, hogy méregdrága plasztikai műtétekkel akarjon bárki is hetvenévesen húsznak kinézni. Sőt! Sokkal inkább örökifjú maradhatsz, ha élsz! Fesztiválozz, bulizz, járd be a világot, ismerkedj más emberekkel, új kultúrákkal, szerezz élményeket! Nem vagyunk egyformák, mindenkit más tölt fel, de a legfontosabb, hogy úgy élj, hogy boldog legyél! Ugyanis ha elégedett vagy az életeddel, és jól érzed magad a bőrödben, később is fogsz megöregedni. 
 
Zárd ki a stresszt! 
 
Sajnos a nagyvárosi modern élet egyik velejárója a stressz, de hidd el, tehetsz ellene! Ha például bringával jársz dolgozni, vagy reggel a kedvenc kávéddal indulsz útnak, máris jól kezdődik a nap! Mosolyogni pedig nem kerül semmibe, csakúgy, mint színesen öltözködni, vagy este, lefekvés előtt venni egy jó fürdőt, és elmerülni a kedvenc regényedben. Mégis feltölt! Napjainkban a fiatalság egyik legnagyobb ellensége a stressz, hiszen nemcsak genetikailag, hanem sejtszinten is öregít a folyamatos aggodalom! 
 
Élj a mának! 
 
Meditálj, sportolj, élvezd az életet! A nagy rohanásban sokszor elfelejtjük az élet apró örömeit, amik segíthetnek gyereklelkűnek, álmodozónak, vidámnak, bizakodónak, más szóval fiatalnak maradni. Éppen ezért igyekezz minél többet nevetni, és nagyon fontos, hogy ne sürgesd az időt. Élvezz ki minden percet! 
 
Hozzávalók az örök fiatalság receptjéhez 
 
A fiatalság nem csak egy fejben mantrázható dolog, fizikailag is tenned kell érte. Mutatjuk a kedvenc szuperegészséges nassolnivalóinkat a nap bármely szakára! 
 
Avokádós spenótos tojás 
 
Belezz ki egy avokádót, süss ki egy-egy tükörtojást személyenként, és készíts hozzá répás mángold- vagy spenótsalátát, és már tálalhatod is a fitt reggelid, tele energiával és vitaminnal! Ehhez a fogáshoz pedig egyértelműen egy zöld smoothie dukál, amit uborkából, zöld almából, kiviből és a maradék spenótlevélből tudsz pillanatok alatt összeturmixolni! 
 
Joghurtos-gyümölcsös müzli olajos magvakkal 
 
Akár vacsorára, vagy ha napközben ennél valami finomságot, egyszerűen összedobhatsz egy tartalmas müzlit. A joghurt az emésztőrendszerrel, a gyümölcs az immunrendszerrel, míg a magvak a bőrrel, körömmel, hajjal tesznek csodát! 
 
Hallottál róla? 
 
Van egy görög sziget, Ikaria a neve, amit úgy is emlegetnek, hogy a hely, ahol az emberek örökké fiatalok maradnak. Egyes városi legendák szerint itt élni egyenlő az örök élet forrásának megtalálásával. Persze valószínűleg nem erről van szó, csupán a helyi nyugalomról, a jó levegőről, és arról, hogy a helyiek nagyon egészségesen és boldogan élnek! 
Kurcz Orsi
2018.08.07
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.