Így készült A kém, aki dobott engem

Nemrég a fél ország Kate McKinnon magyar rappeléséről és az Animal Cannibalsről beszélt, az eset apropója pedig az volt, hogy a színésznő épp új filmjét, a hazánkban forgatott A kém, aki dobott engem című akció-vígjátékot promotálta Jimmy Fallon show-jában. Belestünk a film készültének kulisszái mögé.
10. Bár a történet szereplői jó néhány európai nagyvárosban (Berlin, Bécs…) megfordulnak, a filmet szinte teljes egészében Budapesten forgatták, és csak vágóképeket vettek fel a többi helyszínen. 
 
9. Bár vígjátékról van szó, a film akciójeleneteit annyira komolyan vették, hogy Gary Powellt, a Bond- és a Bourne-franchise-ok second unit direktorát kérték fel akciórendezőnek, így a zsánerhez képest szokatlanul látványos és akciódús filmet kapunk. 
 
8. Susanna Fogel rendező mindössze egyetlen filmet rendezett korábban, a Life Partners középpontjában pedig a barátság témája állt. Bár az egy apró, független mozi volt, a fő témát A kém, aki dobott engem készítésekor is megtartotta: a kémsztori itt is egy női barátságot jár körbe. 
 
7. Kate McKinnon és Mila Kunis ugyan még sosem szerepelt egy filmben, sőt még csak nem is ismerték egymást, ez még nem jelenti azt, hogy ne lett volna semmi közös a múltjukban: mindketten hangjukat adták a Family Guy Peter nővére című epizódjához. A sorozatban Kunis állandó szinkronhangként dolgozik. 
 
6. A film költségvetése 40 millió dollár volt, ami Hollywoodban nagyjából a közepes tartományba sorolható. 
 
5. A filmet eredetileg július elején mutatta volna be a Lionsgate Amerikában, ám miután a tesztvetítések közönsége szenzációsan jó visszajelzéseket adott, áttették a premier augusztus elejére, hogy elkerüljék a júliusi nagy blockbustereket. 
 
4. Kate McKinnonnak nagy álma vált valóra, amikor együtt dolgozhatott a filmben Gillian Andersonnal, ugyanis tinédzserként fülig szerelmes volt az X-Akták színésznőjébe. 
 
3. McKinnon nemcsak rappelni tanult meg magyarul, hanem valóban érdeklődött a nyelv iránt, és az itt tartózkodása során igyekezett minél többet megtanulni belőle, bár elmondása szerint a magyar annyira nehéz nyelv, hogy még egy éttermi rendelés is nehézséget okoz neki mind a mai napig. 
 
2. A rendező számára fontos volt, hogy a két főszereplője barátsága szilárd legyen, ezért szándékosan nem okoztak köztük konfliktust, ahogy az ilyen filmekben ez szokás: ők elejétől a végéig egymást támogatják, ami egy tudatos döntés volt a forgatókönyvírók részéről. 
 
1. Amennyiben az első rész sikeresnek bizonyul, az alkotók már kész tervekkel rendelkeznek a folytatásra. 
2018.08.13
|
(11 kép)


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Ahol a héten érdemes...
Budapest, Rugógyár Galéria, október 10. - november 17.
 
október 17 - 23.
 
 
Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.