Kedvenc helyek

George Harrison és az ötszázezres gitár

Nem, ez nem egy elfeledett Andersen-mese címe: hamarosan kalapács alá kerül a Beatles egykori szólógitárosának hangszere, ami az első becslések szerint akár 500 000 dollárért is elkelhet.
Elárverezik George Harrison legendás gitárját. A rocktörténelem egyik legikonikusabb darabja a „legcsendesebb Beatle” keze alatt szinte végigkísérte a Beatles pályafutását, többek között ezen játszott a legutolsó Cavern Club-beli fellépésükön is 1963. augusztus 3-án, amit korábbi 300 koncert előzött meg a banda székhelyeként emlegetett klubban.
 

 
A Maton Mastersound MS-500 típusú gitár eredetileg csak egy cseretermék volt a Manchester’s Barratts tulajdonosától, amit a zenész arra az időre kapott meg, amíg a sajátját szerelik, de a hangszer aztán olyan szinten hozzánőtt Harrisonhoz, hogy a későbbi koncerteken is ezen pengette a legkedveltebb Beatles-dallamokat. A bennfentes információk szerint a gitár akár félmillió dollárt is érhet, ami lekörözi Harrison az év elején elárverezett basszusgitárját, ami végül 430 000 amerikai dollárért talált új gazdára. 
 
(nme.com) 
 
2018.08.08
|


Játék
Mikor Gellert Grindelwald, a nagyhatalmú sötét varázsló megszökik a fogságból, Albus Dumbledore, a Roxfort professzora Göthe Salmander segítségét kéri a szökevény felkutatásában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.