Samu-nap Vértesszőlősön

Vértesszőlős, Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Bemutatóhelye, 2018. augusztus 18. 10:00
Augusztus 18-án, szombaton 10-től délután 6 óráig Vértesszőlősön, a Magyar Nemzeti Múzeum Régészeti Bemutatóhelyén – vagyis a Magyarországon feltárt legidősebb emberi maradvány, a Sámuel néven ismert emberi tarkócsont lelőhelyén – gazdag programkínálattal várják a múzeum szakemberei a látogatókat.
Az idei Samu-nap két okból is különleges: a kiállítás 50. születésnapjára és a leletegyüttes kutatójának, Vértes Lászlónak 50 évvel ezelőtt bekövetkező halálára egyaránt emlékeznek. Sámuel „születésnapját”, vagyis az egyedülálló régészeti lelet előkerülésének évfordulóját már negyedik alkalommal ünnepeli meg a régészeti bemutatóhely. 
 
A Samu-napon kellemes, ligetes parkban gyerekek és felnőttek is részesei lehetnek a régészeti sétáknak, a kalandos kutatóösvénynek és a felfedezős játékoknak. Kiderül, hogy ki volt Sámuel, hogy hány éves valójában, hogy hol és hogyan élt, illetve kik voltak a társai, hogy milyen volt a lakhelye, a környezete, hogy milyen állatokkal találkozhatott, milyen eszközöket használt és hogy ismerte-e a tüzet. Azok se csüggedjenek, akik nem érnek rá augusztus 18-án, mert a Vértesszőlősi Régészeti Bemutatóhely (Vértesszőlős, Vértes László park 1.), október 31-ig a hét bármely napján felkereshető. 
 
 
2018.08.12
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.