Tíz elfeledett Picasso-festmény került elő egy iráni múzeumban

A Teheráni Kortárs Művészeti Múzeum (Tmoca) raktárhelyiségeinek felújítása közben, egy 2019-es kiállításra készülve, elfeledett, korábban nem dokumentált Picasso-művekre bukkantak.
A 2019-re tervezett Portré, csendélet és tájkép című kiállítás az iráni múzeum teljes, ötezer négyzetméteres területén 400-500 művet mutat majd be háromezres gyűjteményből, amik között olyan modern, amerikai és európai művészek munkái is szerepelnek, mint Andy Warhol, Mark Rothko és Marcel Duchamp. 
 
Mattis Visser, holland építész és a kiállítás kurátora elmondta, a múzeum a raktárhelyiségek felújítása miatt kérte föl a tárlat megrendezésére, és a műtárgyak válogatása közben akadtak rá számtalan feledésbe merült alkotásra: így míg korábban csak két Picasso-festmény volt regisztrálva, kiderült, tizenkettő van a múzeum gyűjteményében. De előkerült még egy Duchamp-rajz is, és a gyűjtemény – Visser szavaival – „feltárása” még véget sem ért. 
 
(The Art Newspaper) 
2018.08.12
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.