Takarítás mesterfokon

Rendelj kínait - 46. rész
A takarítás a legtöbb ember számára utálatos, szükséges rossz. Persze léteznek olyanok, mint a Jóbarátok sorozat Monicája, akiknek feltöltődés egy portalanítással eltöltött nap, de azért ez – valljuk be – ritka. Ám vannak olyan eszközök, amik jelentősen megkönnyítik ezt a munkát.
Xiaomi elektromos felmosó – Egyszerűen nagyszerű 
 
Az SWDK által gyártott, de a Xiaomi márkanév alatt futó elektromos felmosórobot könnyebbé teszi a kosz eltüntetésével eltöltött perceket. A szerkezet viszonylag egyszerű, de zseniális találmány. A tisztítópárnával ellátott felmosófej ütemesen mozog a padlón, ezzel szétterítve az elé spriccelt vizet. Amiatt nagyon jó, hogy gyorsan lehet vele takarítani és nagyon egyenletesen viszi fel a felületre a vizet, ezzel kímélve a padlót. Sem a faburkolat, sem pedig a linóleum nem kedveli igazán a folyadékot, tehát minél vékonyabb a nedvességréteg rajtuk, annál jobb.  
 
A 2000 mAh-s akkumulátorral egy órát üzemel a kütyü, ami átlagos lakásmérettel számolva többszöri felmosásra is bőven elegendő. A fejrész pont akkora, hogy elfér a székek lábai közt, és még az ágy alá is be tudjuk tolni a masinát. Ha elhasználódna a rongy, akkor sem kell megijedni, nem szükséges kidobni az eszközt, mert alapból adnak hozzá 3 garnitúra párnát, de ha azok is elfogynak, kedvező áron és könnyedén pótolhatók. Nem a legolcsóbb felmosási lehetőséget kínálja a Xiaomi terméke, de minden kétséget kizáróan a leghatásosabbat, amit meg is kell fizetni. A takarításhoz hasznos kütyü most 36 000 forint, és akinek belefér a költségvetésébe, az feltétlenül ruházzon be rá! 
 
Link >>
 
Állatszőr-eltávolító – Ne szőrözzünk! 
 
Mindenki számára ismerős lehet a ruhákhoz használatos koszeltávolító-henger, amin több réteg ragasztó van, amit végiggördítve az anyagon, összeszedi a szennyeződéseket. A kínaiak ehhez nagyon hasonló állatszőr-eltávolító eszközt forgalmaznak, ami a lakásban fellelhető bútorok szőrmentesítéséért felel. Az elv ugyanaz, csak itt nem kell lehúzni egy réteget a használat után, hanem lemosható és újra felhasználható a műanyag felület. Természetesen nemcsak az állatok szőrét, hanem minden koszt összeszed, tehát a házi kedvenc nélküli háztartásoknak is nagyon hasznos ez a takarítóeszköz. A legklasszabb a termékben – a funkcióján túl –, hogy alacsony áron kínálják, csak 400 forint, ennél itthon lényegesen drágábban szerezhető be. 
 
Link >>
 
Honana Nano szivacs – Nem átlagos SpongyaBob 
 
A hagyományos mosogatószivacsok minden háztartásban megtalálhatók, hiszen bármilyen tisztításhoz jól jönnek. A Honana szivacs azonban sokkal többet kínál egy átlagos szívacsnál, mert a sűrűbb recézésnek köszönhetően hatékonyabban tisztít, mint a konkurencia. Hasonlóan kell elképzelni, mint a mikroszálas törölközőket, amelyek a pici recéikkel teszik hatékonyabbá a takarítást. Szárazon és nedvesen is jól használható, felhasználási területe határtalan, a cipőtisztítástól kezdve a lábasokra rakódott évtizedes piszok eltávolításáig majdnem mindenre jó. Eltérően hagyományos társaitól, anyaga sokkal smirgliszerűbb, emiatt csak kesztyűben használható, és nem szabad polírozott felületeken alkalmazni. Egy darabot venni elég drága, de tízes kiszerelésben csak 1400 forintba kerül, így az egységár 140 forintra csökken. 
 
Link >>
 
Háromrészes kefekészlet – Többezres fordulattal 
 
Ha már semmi sem segít a dolgaink tisztán tartásában, akkor kemény módszerekhez kell folyamodnunk. A Kínából rendelhető kefeszett azért érdekes, mert egy elektromos fúrógép tokmányába kell befogni, és elképesztő fordulatszámmal tudjunk sikálni a tisztítandó felületet. A három rész közül az egyik olyan, mint a vécékefe, csak sokkal kisebb. A másik kettő egy-egy sima körkefe, csak méretben térnek el egymástól. Mosdókagylókra, kádakra és nagy csempézett felületekre különösen ajánlott a használatuk, akár a makacs vízkövet is el tudjuk vele távolítani, és a penész sem okoz gondot neki. 3500 forintért vásárolhatjuk meg a terméket, amivel felszerelkezve már nem létezik legyőzhetetlen szennyeződés. 
 
Link >>
www.rendeljkinait.hu
2018.08.14
|
(21 kép)


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.