Kertépítés otthon

Rendelj kínait - 47. rész
Akár van kertünk vagy legalább egy balkonunk, akár csak a lakás területe áll rendelkezésünkre, érdemes növényekkel díszíteni a teret, mert – ebben talán mindenki egyetért – ezek nélkül nem igazi otthon az otthon. Négy olyan eszközt mutatunk, amivel kicsit mi is kertépítőnek érezhetjük magunkat. Legyen szó kinti vagy benti térről, mindkettőre van ötletünk!
Napelemes szökőkút – Nem kell gazdagnak lenned 
 
A szökőkutak elég drágák és fellengzősnek hatnak saját kertünkben, de kétségtelenül esztétikus látványt nyújtanak. A kínai napelemes változat viszont olcsó, és szintén nagyon szép kiegészítője lehet a ház körüli zöldterületnek. A hat darab napelemmel működő vízköpő nem igényel több energiát, mint amennyit a Nap szolgáltat, így energiatakarékos, és nem kell a kábelekkel sem vesződni. Ha elegendő napfény éri, akkor szinte rögtön bekapcsol, ellenben éjszaka és az esti órákban értelemszerűen nem funkcionál. Ez viszont nem is baj, legalább nem csobog hangosan, így tudunk tőle aludni.  
 
A fúvókát négyféle fejre cserélhetjük, attól függően, hogy milyen formában szeretnénk a folyadékot szétspriccelni. Az eszköz képes a víz tetején is lebegni, mint a tavirózsa, de akár a medence aljára is rögzíthetjük. Fontos, hogy a szivattyú a víz felszíne alatt üzemeljen, de ne kerüljön túl mélyre, különben a termék nem lesz képes a vízoszlopot kellő magasságra kilövellni. Akár 200 liter vizet is képes átpumpálni egy óra alatt, ekkora mennyiségből már szép vízcsóva kerekedik. Ideális a kerti halastóba, vagy akár medencébe is. A házi szökőkút szerencsére nem is drága, mindössze 6300 forintba kerül, és a napelemeknek köszönhetően a működtetése már nem emészt fel további költségeket, főleg hogy ez az összeg az áfa- és vámhatár alá esik. 
 
Link >>  
 
Talajminőség-mérő – Profi kertészkütyü 
 
A különböző növényeknek eltérő összetételű táptalajra van szükségük. A mai válogatásunkban szereplő talajminőség-vizsgáló eszközzel tájékozódhatunk arról, hogy a tápanyag összetétele ideális-e növényeink számára, vagy valamin változtatni kell a tökéletes táptalaj eléréséhez. A kütyü elektródáit a földbe dugva tudjuk a méréseket elvégezni, amelyek során leolvasható termőföldünk nedvességtartalma, pH-értéke és a megvilágítottság mértéke is. Ezeket az adatokat kell növényeink igényeivel összhangba hozni. Természetesen előzetesen informálódnunk kell arról, hogy az adott vegetációnak milyen feltételek a legkedvezőbbek, ezt a vásárlás előtt érdemes megtennünk a megfelelő szakembereknél. Az eszköz nemcsak hobbikertészeknek ajánlott, mindenki számára hasznos lehet, aki egy kicsit is szeret kertészkedni, ráadásul a családi kasszát sem terheli meg túlzottan, hiszen csak 2300 forintba kerül, és segítségével sokkal szebb virágokat nevelhetünk. 
 
Link >>  
 
Fali virágszőnyeg – Virágdekor mesterfokon 
 
Ha igazán dizájnos lakásra vagy kertre vágysz és szereted a növényeket, akkor mindenképp ki kell próbálnod a falra szerelhető virágszőnyeget. A találmány lényege, hogy kis zsebekkel felszerelt anyagot aggatunk a falra, amibe beleültethetünk mindenféle növényt. Legjobban a futónövények néznek ki rajta, mert akkor egységes zöldfelületet állíthatunk elő. A növények locsolása jelenti az elsődleges problémát, de nem kell aggódnunk, mert a filcből készült szőnyeg magába szívja a felesleges nedvességet, így meggátolva a csöpögést. Az oldalain végig lyukak találhatók, ezek segítségével rögzíthetjük a falra. 80 x 40 centiméter az alapterülete, amin 18 darab zsák kapott helyet, tehát ennyiféle növényt ültethetünk bele. Az otthonunkat lenyűgöző virágoskertté változtató faliszőnyeg 4900 forintba kerül, ami teljesen vállalható összeg. 
 
Link >>
 
Akváriumos kaspó – Halak a virág árnyékában 
 
Biztosan sokak fantáziáját megmozgatta már, hogy szárazföldi növényeket ültessen a halak közelébe, hogy azoknak a vizét vehesse fel a virág. A kínaiak által alkotott kaspó dupla falú, a külső rétegbe vizet tölthetünk, abba halakat telepíthetünk – szigorúan kicsiket, például guppikat, vagy akár csak csigákat – míg a belső részben nevelhetjük szeretett növényünket, így dobva fel a cserép kinézetét. A növénynek akár egy hónapra elegendő víz található a kaspóban, de ha állatokat is tartunk benne, akkor ne felejtsük el megfelelő időközönként újratölteni. A szettben tápanyagokkal teli virágföld és mentamagok is találhatók, így a 4600 forintos ára kedvező, és biztosan dísze lesz a lakásnak. 
 
Link >>
www.rendeljkinait.hu
2018.08.24
|
(14 kép)


Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.