Drónos szobrok – Előd Ágnes kiállítása

Budapest, Óbudai Társaskör, szeptember 5 - 30.
Előd Ágnes 2016 óta készít olyan lebegő fényszobrokat, amelyek változtatni tudják a formájukat. A fényforrások az ELTE Fizika Tanszékének kutatóiból alakult CollMot Robotics rajban repülő drónjaira vannak felszerelve.
A drónok pályáját az alkotó által készített 3D-animációk vezérlik. Kétféle módon készít szobrokat: az első esetében a formák változása élőben követhető, a második szabad szemmel nem felismerhető, de hosszú expozíciós idővel fotózva egy térrajzot ad ki. A technológiából adódóan a szobrok mérete igen nagy, 100-200 méter átmérőjű pályán mozognak. Ezért az együttes bemutatásukra csak úgy van lehetőség, ha videodokumentációként vagy print formájában állítják ki őket. Az Óbudai Társaskörben megrendezett kiállítás az első alkalom, amikor az anyag egyben lesz látható.
2018.08.27
|


Játék
1977. A fiatal amerikai Susie Bannion (Dakota Johnson) Berlinbe utazik, hogy csatlakozzon a nagyhírű Markos Tanz Companyhoz. Ahogy megérkezik, a társulat egy másik tagja, Patricia titokzatos körülmények között eltűnik.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.