Szeptember 8-án kezdődik a nagy óceántisztítás!

Elindult a visszaszámlálás a The Ocean Cleanup honlapján, szeptember 8-án útjára bocsátják a világ első óceántisztító rendszerét, ami végre nekiáll megtizedelni a Nagy Csendes-óceáni Szemétfolt szanaszét lebegő hulladékdarabjait.
Ahogy nemrégiben beszámoltunk róla cikkünkben, Boyan Slat, a fiatal holland feltaláló valószínűleg beírja nevét Föld nevű bolygó és lakóinak jótevői közé. Az általa kitalált óceántisztító szerkezet megannyi próba és tesztelés után végre eljutott abba a stádiumba, hogy vízre bocsáthatják. Ha minden a terv szerint halad, az óceánon lebegő rendszer öt év alatt összegyűjti a Nagy Csendes-óceáni Szemétfolt felét, ami körülbelül másfél Franciaországnyi területet jelent. 
 

 
Az eseményt élőben is végig lehet nézni, aki most épp nem tud kiugrani San Franciscóba, az online is követheti a vízre bocsátást a The Ocean Cleanup honlapján. Persze megkockáztatjuk, hogy egy több száz méter hosszú csővezeték útja – még ha olyan helyszíneket is érint, mint a Treasure Island, az Alcatraz vagy a Golden Gate híd – nem rejt annyi izgalmas pillanatot, amiért érdemes volna órákon át a képernyőt nézni, de azért biztosan érdekes lesz párszor ránézni, hogy hogy halad a dolog.
 
Azt viszont, hogy mennyire lesz eredményes a szerkezet, már érdemes izgatottan várni, bár ebben az esetben tényleg igaz, hogy jó munkához idő kell. Legyünk mi is türelemmel!  
2018.09.06
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.