Mandarin nő – Fabricius Anna kiállítása

Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, augusztus 28. - október 8.
Fabricius Anna fotográfus témaválasztásaiban visszatérő motívumként jelennek meg a női szerepek, tevékenységek, attribútumok vizsgálatai. Az elmúlt két évben tett ázsiai utazásai során érdeklődése a fiatalok gyors stílus- és öltözékváltásain, a fogyasztási cikkek cseréin keresztül megfigyelhető öndefiníciója, újfajta identitáskeresése felé fordult.
Mandarin nő című kiállítás darabjai elsősorban Sanghajban, a kínai divat fővárosában készültek. Sorozata fókuszában ruhák, kiegészítők, viseletek és stílusok állnak, az egyes képek mégsem divatfotók. Az identitásukat tesztelő, extravagánsabbnál extravagánsabb ruhákat és kiegészítőket hordó fiatalok, a pihenőidejüket töltő divatmodellek mellett városi életképekkel, utcaképekkel és Tajvanon készült tusrajzokkal is találkozhatunk. 
 
Fabricius Anna távolságtartó, mégis nagyon személyes képei betekintést engednek a Távol-Kelet gyorsan változó, formálódó divat-, és stílusirányzatainak világába. Az öltözékeken keresztül megjelenített identitás-alakítások, szerepvállalások lehetőségei viszonyrendszerek, kapcsolódások bonyolult hálózatát rajzolják ki. 
2018.09.03
|
(6 kép)


Játék
Rocklegendák a Klauzál Ház színpadán - a rock nagy urai ismét együtt!
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.