Nem a Napszálltát szerette a velencei zsűri

Kiosztották a Velencei Nemzetközi Filmfesztivál díjait a hétvégén. Alfonso Cuarón, Jorgosz Lantimosz és Jacques Audiard örülhetett, Nemes Jeles László és Damien Chazelle hoppon maradt.
Bár a nemzetközi filmkritikusoktól kapott FIPRESCI-díj után még lehetett reménykedni, végül a Guillermo del Toro vezette velencei zsűri nem adott díjat Nemes Jeles László Napszálltájának. A fődíjat végül Alfonso Cuarón önéletrajzi ihletésű filmje, a Roma vihette haza, ami már csak azért is merész döntés, mert ez egy Netflix produkció, vagyis elsősorban nem mozivásznakon, hanem laptopok képernyőin nézik majd az emberek. A Netflix ezzel óriásit lépett előre presztízs szempontból, és elmondásuk szerint a filmet azért mozikban is szeretnék játszatni, hogy növeljék az Oscar-esélyeit. 
 
A második hellyel felérő Ezüst Oroszlán Jorgosz Lantimosz kosztümös filmjének, a The Favourite-nek jutott, míg a legjobb rendezés díját Jaques Audiard vihette haza a The Sisters Brothers című westernjéért. A színészek közül Olivia Colmant (The Favourite) és Willem Dafoe-t (Eternity’s Gate) tartották díjra érdemesnek. Meglepetés, hogy a fesztivál nyitófilmjét, a dicsőítő kritikák tömkelegét begyűjtő Az első embert díj nélkül hagyták. 
 
(variety.com) 
2018.09.10
|


Film premierek

Keresés

amerikai thriller, 102 perc, 2018

Johnny English újra lecsap

amerikai-angol-francia akcióvígjáték, 88 perc, 2018

Briliáns válás

belga-francia vígjáték, 95 perc, 2018
Játék
Pocoyo egy csintalan, kíváncsi és minden kalandra elszánt kisfiú.
Filmek a TV-ben
18:15
Muskétás kisasszony 2.
amerikai-német kalandfilm, 2004
18:45
Bérgyilkos tangó
amerikai krimi, 2003
18:55
Álljon meg a nászmenet!
amerikai romantikus vígjáték, 1997
18:55
Kísértetváros
amerikai vígjáték, 2008
18:55
Bombajó bokszoló
olasz akcióvígjáték, 1982
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.