Szüretelj velünk idén is!

A következőkben Magyarország különböző vidékeiről gyűjtöttünk össze szüreti és borral kapcsolatos programokat. Hiszen ősszel az egyik leghangulatosabb dolog lehet a borospincék és a szőlőhegyek meglátogatása.
Egy több éven át tartó tudományos kutatásban finn, francia és brit embereket kérdeztek alkoholfogyasztási szokásaikról és arról, hány napot töltenek átlagosan betegszabadságon egy évben. A kapott eredményeket összevetették, és azt az eredményt kapták, hogy azok az emberek voltak távol munkahelyüktől betegség miatt legtöbbször, akik a legkevesebb és a legtöbb alkoholfogyasztási arányokkal rendelkeztek, míg azoknak, akik a kettő között voltak (moderált alkoholfogyasztók), jelentősen kevesebb betegszabadságra volt szükségük. Mi a tanulság? Esténként egy pohár bor nem árthat meg, persze tényleg csak akkor, ha meg tudjuk állni, hogy nem szalad meg a kezünk, amikor kitöltjük az adagunkat.
Idén is eljött a szüret ideje, melyre országszerte számos programsorozattal készülnek a szervezők és a borászok, biztos mindenki megtalálja a hozzá legközelebb lévőt.

Gyöngyös

Mátrai Szüreti Napok és Fehérbor Fesztivál
Szeptember 14-16.

Minden szürettel kapcsolatos fesztivál program alapanyagai a borbemutató és kóstoló, a kulturális és hagyományőrző programok. Nem lesz ez másképp Gyöngyösön sem, azonban a szokásos események mellett különféle vetélkedőkön is részt lehet venni: ilyen például a gulyásfőző verseny vagy a madárijesztő verseny. A zenei aláfestésről a Honeybeast, a New Level Empire, Oszvald Marika, Geszti Péter és még sokan mások gondoskodnak.
További információ


Szekszárd
Szekszárdi Szüreti Napok
szeptember 13-16.


A négy napos rendezvényen a bor, a hagyományok és a művészet kerül a középpontba. A hagyományos szüreti felvonulás és a folklórműsorok itt sem maradhatnak el, a színpadon pedig számos fellépő szórakoztatja a közönséget, pl. a Magashegyi Underground, a Halott Pénz, az Irie Maffia vagy az EDDA Művek.
További információ

Zalakaros
Zalakarosi Szőlőkapkodó / Szüreti felvonulás
szeptember 15.


Szüreti felvonulás nyitja meg a szőlőkapkodó ünnepséget, ahol a különböző zalakarosi szervezetek vonulnak fel Zalakaros utcáin, miközben a Karos táncegyüttes szórakoztatja a közönséget. Egész napos kóstolás, este pedig a szüreti bálon lehet mulatni a bor tiszteletére. A rendezvény ideje alatt a Gyógyfürdő téren kirakodóvásár, kézművesek bemutatói és borházak várják a Vendégeket!
A rendezvény ingyenes!
További információ

Pécs-Villány
XXII. Európai bordalfesztivál
Szeptember 21-23.


22. alkalommal rendezik meg Villányban és környékén az európai bordalfesztivált, ami hagyományosan a bor és a dal kapcsolatának szentelt esemény. A Baranya megyei borvidék rendezvényén borkóstolók és hangversenyek mellett villányi borospincékben megrendezett koncerteken is részt vehetnek az érdeklődők, de érdemes bekészíteni meleg öltözéket a pincék hűvössége miatt.
További információ

Villány
Villányi Vörösbor Fesztivál
Október 4-7.


Magyarország egyik legismertebb borvidéke Villány. Október első hétvégéjén utcabállal és koncertekkel egybekötött pincelátogatások és borkóstolók várják a finom borok kedvelőit, de megismerkedhetünk a bor évszázados múltjával is. Bock, Sauska, Vylyan és a többi ismert borász termékei mellé többek között Szabó Balázs Bandája, a Lóci játszik és a Karthago is biztosítja a vidám hangulatot.
Jegyár: 1500-2500 Ft
További információ

Budapest
Fehérek vonzásában: Francia Fajták Kóstolója
szeptember 20.


És végül, de nem utolsó sorban egy budapesti boros programot is ajánlunk, azok számára, akiknek nem egyszerű elmozdulni a fővárosból. Chardonnay, sauvignon blanc, pinot gris, pinot blanc, semillon, viognier vagy a chenin blanc fajtákból készült borokat kóstolhatunk a Vogue Hajón szeptember 20-án. Ismerd meg a francia eredetű fehérszőlők hazai arcát, amelyek a Balatontól a Mátráig remekül érzik magukat kis országunkban. Fedezd fel a bennük rejlő sokoldalúságot a következő Winelovers Afterworkön, ahol 10-12 pincészet mintegy 50 népszerű fehérborát kóstolhatod dunai panorámában gyönyörködve! Santé!
Jegyár: 7500-9100 Ft
További információ

2018.09.27
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.