Mesés bábok – bábos mesék

Budapest, Petőfi Irodalmi Múzeum, 2018. szeptember 7. - 2019. január 13.
Új, családokat megszólító időszakos tárlat nyílt a Petőfi Irodalmi Múzeumban, aminek keretében a PIM tagintézményeként működő Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet Bábtára mutatkozik be.
Arany János versei és elbeszélő költeményei már a múlt század első felében is bábszínpadi előadások népszerű forrásai voltak. A magyar bábtörténet több jeles alkotója feldolgozta a költő legismertebb műveit, a bábszínházak jelenleg is sokszor műsorukra tűzik azokat. A PIM Mesés bábok – bábos mesék című kiállítása két téma köré szerveződik, bemutatva Arany János közismert műveinek bábszínházi adaptációit és az ott alkalmazott különböző bábtípusokat.
 
A tárlaton Arany János bábfigurája köszönti az érdeklődőket, a kezéből kibomló színes zsinórmotívum a kiállítás meghatározó látványelemeként végigvezeti a látogatókat a bábok izgalmas világán. A bábkészítés és a bábmozgatás rejtelmeibe a tárlat interaktív részein nyerhetnek betekintést a látogatók. A bábos élménypontokon a különböző bábtechnikák kerülnek középpontba: sokféle kipróbálható játék várja az érdeklődőket. Hiszen a báb műfaja a megtapasztalás, az életre keltés során válhat igazán személyes élménnyé.  
2018.09.10
|


Játék
Adam Elliot 2009-es zseniális gyurmafilmjének – melyben egy igazán különleges barátság történetével ismerkedhetünk meg – színpadi adaptációja.
Ruttkai Bori, Gryllus Vilmos, Vuk, Mágikus állatok iskolája, stb. Rengeteg családi program mára, link bióban! #gyerekprogram #januar26 #programajanlo
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.