Ősszel minden Tintorettóról szól Velencében

Tintoretto születésének 500. évfordulóján minden a reneszánsz „szupersztárról” szól Velencében, ahol számos kiállítással emlékeznek meg a hatalmas méretű festményeiről ismert művészről.
Tintoretto (valódi nevén Jacopo Robusti) 1518. szeptember 29-én született Velencében, és bár a város aranykorának egyik kiemelkedő és ünnepelt mestere volt és népszerűsége egészen a 19. századig töretlenül megmaradt, hírneve a 20. században valamelyest megfakulni látszott. Ennek egyik oka, hogy legismertebb munkáinak hatalmas méretei miatt egészen 2007-es, a madridi Pradóban megrendezett tárlata előtt nem igazán volt műveiből átfogó kiállítás a világ nagy múzeumaiban. 
 
Mindezt ellenpontozva, a festő születésének évfordulóján számos kiállítás nyílt szeptember elején Velencében. A Gallerie dell'Accdemia kiállítása a festő életművének első tíz évére koncentrál, míg a Dózse-palotában látható tárlat a későbbi munkáira, a Scuola Grande di San Marcóban látható kiállítás pedig Tintoretto Velencéjét mutatja be. 
 
(The Art Newspaper)  
 
2018.09.10
|


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.