Szőlős édesség nyerte el az első Budapest Desszertje díjat

Szőlős-fehércsokoládés édesség nyerte el első alkalommal a Budapest Desszertje címet. A Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség által első ízben meghirdetett verseny győztese a Szamos Marcipán édessége lett, amelyet Nagy Péter mestercukrász álmodott meg.
A megmérettetésre 13 cukrászda jelentkezett, a beküldött desszertek közül a szakemberekből és laikusokból álló zsűri választotta ki Budapest Desszertjét, amelyet szeptember 14. és 16. között kóstolhat meg a közönség a 8. Édes Napok Budapest elnevezésű rendezvényen, a Szent István-bazilika előtti téren. 
 
Idén a verseny központi témája a monodesszert, fő alapanyaga a szőlő volt. Emellett fontos szempont volt, hogy a desszert a közízlésnek megfeleljen, bári által otthon is elkészíthető legyen és az eladási ára ne legyen több mint ezer forint. Ez alapján a Szamos Marcipán szőlős-fehércsokoládés mousse desszertje bizonyult a legjobbnak.
 
„Ahogy a somlói galuska is egy nemzetközi verseny eredményeként lett az egyik legnépszerűbb desszert a magyarok körében, abban bízunk, hogy a Budapest Desszertje megalkotásával fel tudunk mutatni egy olyan desszertet, amely legalább ilyen népszerű lesz és nemcsak a cukrászdák kínálatában, hanem a magyar éttermek étlapján is megjelenik majd" – mondta el az MTI-nek Rebrus Csaba, a Magyar Csokoládé és Édesség Szövetség elnöke. 
 
A versennyel a szervezők hagyományt szeretnének teremteni, ezért ezentúl minden év szeptemberében megrendezik majd. 
 
(MTI) 
2018.09.11
|


Játék
Hú, mennyi holmit kell egy utazáshoz összepakolni! És akkor még könyveket is – ki tudja, melyik nap mihez lesz kedvetek, és főleg mennyi időtök marad este mesét olvasni a kalandokkal teli nap után!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.