Programok hétvégére

2018. szeptember 14-16.
Képzőművészeti kalandozások, Mexikó-ünnep, Kulturális Örökség Napjai, Herores akadályfutás, Óbudai Dizájn Piknik és Egészségpart családi nap is szerepel hétvégi ajánlónkban. További programokért olvass tovább!
Képzőművészeti kalandozások
Eötvös10 KKSz  
szeptember 13. csütörtök, 18.30  
www.eotvos10.hu 
 
Az előadáson a hazai tájképfestészet aranykorába teszünk kirándulást. Utazásunk Kisfaludy Károly romantikus hevületű műveitől Szinyei Merse Pál forradalmi, plein-air alkotásain át báró Mednyánszky László filozofikus töltetű tájképeiig tart. Együtt kalandozunk Markó Károllyal Visegrád romjainál, Ligeti Antallal Capri szigetén és Brodszky Sándorral a Balaton partján. Szemkápráztató naplementék, harsogó zöld, buja lombok és pucér nimfák várják azokat, akik részt vesznek ezen a képzeletbeli kéjutazáson. Jegyár: 400-800 Ft.  
 
A mi szecessziónk 
Városliget, Ráth György villa 
szeptember 14-től 
www.imm.hu 
 
Az állandó kiállítás az Iparművészeti Múzeum szecessziós gyűjteményének legjelentősebb darabjait mutatja be. Bővebben >> 
 
Vidéki hagyományok és ízek vásár 
Millenáris 
szeptember 14-15. 
www.millenaris.hu 
 
A rendezvényre kilátogatók ízelítőt kaphatnak a közfoglalkoztatás során előállított befőttekből, szörpökből, gyümölcslevekből, füstölt árukból, a tejfeldolgozás során készült tejtermékekből, de megismerkedhetnek olyan különlegességekkel is, mint a gyógynövényekből készült szirupok, a zöldségkrémek vagy éppen a mézeskalácsból készült ajándéktárgyak. Ingyenes! 
 
A Mária Magdolna Torony története (Ars Sacra Fesztivál 2018) 
Budapest, Kapisztrán tér 6., Mária Magdolna Torony 
szeptember 15. szombat, 13h
www.ars-sacra.hu 
 
Schmidt Péter történész, művészettörténész mutatja be a Mária Magdolna Tornyot és a templom történetét. Találkozás a Torony romkert felöli főbejáratánál. A résztvevők száma max. 35 fő (érkezési sorrendben). A program kb. 1 óra A toronyba szűk csigalépcső vezet, ezért mindenki csak a saját felelősségére mehet fel! 
 
Viva Mexico! 
Magyar Nemzeti Galéria  
szeptember 15. szombat, 17h  
www.mgn.hu 
 
Egész Mexikó ünnepi lázban ég szeptember 16-án: ez a Día de la Independencia, ugyanis ezen a napon tört ki 1810-ben az a több mint 10 évig tartó háború, amelynek során létrejött a Spanyolországtól független Mexikó állam. A Nemzeti Galéria is számos színes programmal készül megidézni az egyik legnagyobb mexikói ünnep hangulatát. Bővebben >> 
 
Felnőttkorunk ‘89 
MU Színház  
szeptember 15. szombat, 20h  
www.mu.hu 
 
A Felnőttkorunk ’89 a MU Színház hatvanéves kor feletti civilekből álló közösségének vitaszínházi előadása, amelyben az 1989-90-ben lezajlott magyarországi politikai, illetve társadalmi eseményeket vizsgálja. Előadók: Fullár Gyula, Gárdos Marian, Horváth László, Jenes Eszter, Kaposvári Mari, Károly Kiss, Radvanszki Katalin, Terék Kati, Velancsics Gabriella. 
 
Kulturális Örökség Napjai 
Országos Színháztörténeti Múzeum és Intézet 
szeptember 15. és 16. 10h
oszmi.hu  
 
Az érdeklődők az Intézet épülettörténetével, és az itt található gyűjteményekkel ismerkedhetnek meg a vezetett épületbejárások során. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött! Regisztrálni a v.kovacs.annamaria@oszmi.hu e-mail-címen lehet. 
 
A STR8 bemutatja: Heroes akadályfutás és verseny 
MOM Sportközpont 
szeptember 16. vasárnap, 09:30 
www.facebook.com 
 
Mutasd meg, mennyire vagy kemény harcos, és próbáld ki a Heroes 2018-as pályáját! Kipróbálhatod az akadályokat, de megmérettetheted magad a versenyen is. Bővebben >>
 
Óbudai Dizájn Piknik 
Esernyős  
szeptember 16. vasárnap, 10h  
www.esernyos.hu 
 
Tudatos vásárlók, fiatal alkotók, tervezői márkák, század eleji hangulat és a mai design találkozása várja az érdeklődőket. Ingyenes! 
 
IV. Újbudai Egészségpart családi nap 
Feneketlen-tó  
szeptember 16. vasárnap, 10h 
www.egeszsegpart.com 
 
Az eseményen számos egészségügyi szűrésen vehetnek részt az érdeklődők, valamint az egész napos programot színpadi koncertek, interaktív gyermekprogramok, családi edzések színesítik.  
 
Kulturális örökség napja 
Óbudai Társaskör  
szeptember 16. vasárnap, 11h  
www.obudaitarsaskor.hu 
 
Az Óbudai Társaskör épületét bemutató séta Korompay Katalin Ybl-díjas építész vezetésével. 
 
2018.09.12
|


Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.