Amerikai stúdió, a Sony Pictures Classics csapott le a Ruben Brandtra

A Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazó vette meg, így most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják az egész estés magyar animációs akció-thrillert.
Az Oscar- és Golden Globe-díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan a Napszállta című filmet is ők mutatják be Amerikában. 
 
2011-ben a Filmalap újítása volt az értékesítési részleg, a HNFF World Sales felállítása, mely elsősorban a szervezet által támogatott egész estés mozifilmeket képviseli és árulja, és önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angelesben. Az elmúlt években ők értékesítették a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című filmeket is, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban. Ehhez a sorhoz csatlakozik most a Filmalap támogatásával készült animációs mozi.  
 
Az egyedi látványvilágú akció-thrillerében a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autós üldözés, humor és izgalom keveredik. A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje nyáron volt a Locarnói Filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg.  
 

 
Milorad Krstic, Ezüst Medve-díjas rendező Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. 
 
2018.09.14
|


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.