Amerikai stúdió, a Sony Pictures Classics csapott le a Ruben Brandtra

A Ruben Brandt, a gyűjtő című új magyar film észak-amerikai és latin-amerikai forgalmazási jogait a Sony Pictures Classics (SPC) amerikai forgalmazó vette meg, így most már biztos, hogy az amerikai nézők is láthatják az egész estés magyar animációs akció-thrillert.
Az Oscar- és Golden Globe-díjakért folyó verseny élvonalbeli játékosaként számon tartott SPC forgalmazta a Saul fiát, és hamarosan a Napszállta című filmet is ők mutatják be Amerikában. 
 
2011-ben a Filmalap újítása volt az értékesítési részleg, a HNFF World Sales felállítása, mely elsősorban a szervezet által támogatott egész estés mozifilmeket képviseli és árulja, és önálló standdal van jelen a legfontosabb nemzetközi filmvásárokon Berlinben, Hongkongban, Cannes-ban és Los Angelesben. Az elmúlt években ők értékesítették a Liza, a rókatündér, az 1945, a Tiszta szívvel és A Viszkis című filmeket is, melyeket több mint 30 ország helyi forgalmazója vásárolt meg a közelmúltban. Ehhez a sorhoz csatlakozik most a Filmalap támogatásával készült animációs mozi.  
 
Az egyedi látványvilágú akció-thrillerében a köznapi és fantázia szülte formák keverednek, ahol mindvégig extravagáns alakok, futurisztikus és vintage elemekből épülő dizájn, autós üldözés, humor és izgalom keveredik. A Ruben Brandt, a gyűjtő világpremierje nyáron volt a Locarnói Filmfesztiválon, a magyar alkotásról világszerte lelkes kritikák jelentek meg.  
 

 
Milorad Krstic, Ezüst Medve-díjas rendező Ruben Brandt, a gyűjtő című filmje november 15-én kerül a magyar mozikba a Mozinet forgalmazásában. 
 
2018.09.14
|


Film premierek

Üveg

amerikai akcióthriller, 129 perc, 2019

Tű, cérna, szerelem

francia-indiai filmdráma, 99 perc, 2018

Kurszk

belga-luxemburgi filmdráma, 117 perc, 2018

Az átkelés madarai

dán-kolumbiai-mexikói gengszterfilm, 125 perc, 2018
Játék
Az időpont a csendes-nyomorúságos 1948. A nagyharsányi gyöngyösbokréta mozgalom tagjai a szabadságharc jubileumi megemlékezésének árnyékában készülnek a nagy napra. De vajon lesz-e ebből megemlékezés? És hogy jön ide a Tompa Misi bácsi?
Filmek a TV-ben
18:10
Elveszve az Amazonasnál
német film, 2013
18:20
Jackie Chan: A botcsinálta gengszter
hongkongi akcióvígjáték, 1989
18:20
Hulk
amerikai akciófilm, 2003
18:45
A Pusztító
amerikai akciófilm, 1993
18:45
Mennydörgés
hongkongi akciófilm, 1995
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.