MORPH - Kalmár János, Mata Attila, Szabó Tamás

Budapest, Műcsarnok, 2018. szeptember 21. - november 11.
Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás Munkácsy Mihály-díjas szobrászművészek 2005-ben hozták létre a MORPH-ot, melynek bemutatkozó kiállítását 2006-ban rendezték. Most nyolcadik alkalommal rendezik meg csoportos, legfrissebb munkáikat is bemutató kiállításukat a Műcsarnokban.
Kalmár János, Mata Attila és Szabó Tamás munkáikban a térhez fűződő tapasztalataikat és kísérleteiket formálják alakokká, egyszerre kínálva esztétikai és az érzékelésen túli, szellemi élményt. Szobraikban az emberi test és az általa hordozott tartalom olyan rétegei is megnyilvánulnak, amelyek mind az időtől, mind az emberi fajtól függetlenek, ősi és akár állati gesztusok, melyek már évezredek óta részei az ember világának. 
 
Mindhárom alkotó az anyagtalant formálja anyaggá, miközben szobraikon megőrzik az ecsetvonások, a színek ősi erejét is, és a műveket megmunkáló utolsó mozzanatokban kézi szerszámokat használva emlékeztetnek arra, hogy sem a 20. század, sem a sokadik ipari forradalom nem változtat a tényen: az emberi kultúra legnagyobb öröksége ma is a techné
 
 
2018.09.17
|
(6 kép)


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.