Így lesz a kempingezés luxusélmény

Rendelj kínait - 48. rész
Néhány hete már bemutattunk négy fontos eszközt, ami mindig jó, ha kéznél van kempingezéskor vagy túrázásnál, most pedig újabb, talán még a múltkoriaknál is hasznosabb holmikról esik szó, kezdve a mobilzuhanyzóval, aminek segítségével többé vadkempingezéskor sem kell nélkülöznünk a tusolást.
Naturehike mobilzuhanyzó – A tisztaság nem luxus 
 
A kempingező társadalomnak számos tagja van, mivel jóval olcsóbb, mint apartmanban vagy hotelben lakni a nyaralás során, és még romantikus is sátorozni. Ez a szállásforma azonban sok kérdést vet fel a turistában, mert egy vagonnyi problémát kell megoldani ebben a félcivilizált környezetben. Ha igazi kempingben verjük fel a sátrunk, akkor adott a jó tisztálkodási lehetőség, de vadkempingezés esetén már nem olyan egyértelmű ennek a napi rutinnak a megvalósítása. Egy friss patak vagy forrás is megteszi, de az abban fürdés messze esik a zuhanyzás fogalmától. A Naturehike mobilzuhanyzójával viszont majdnem olyan élményt érhetünk el, mint otthon. Van zuhanyfej, és igazi folyóvíz is, csak kicsit rá kell készülni. 
 
A zsákot fel kell tölteni hideg és meleg víz keverékével, hogy kellemes, langyos vizet kapjunk. A melegítést a napra is bízhatjuk, de az alább említésre kerülő gázfőző is segítségünkre lehet. A zsákot nem kell feltétlenül felakasztani a fejünk fölé, mert a gépezet a permetezőkészülékekhez hasonló rendszerrel van felszerelve. Ez annyit tesz, hogy egy pumpa segítségével túlnyomást hozhatunk létre a tartályban, így a csapot megnyitva felfele is tud folyni a víz. Nagyon kényelmes vele zuhanyozni, és akár két ember is meg tud egy adagból mosakodni vele, köszönhetően a 15 literes tartálynak. A kempingezés alatti zuhanyélményért 19000 forintot kell fizetni, de a saját higiéniánk ennyit biztosan megér. 
 
Link >>  
 
Mini gázfőző – Meleget enni kell! 
 
A meleg főétkezések az aktív kikapcsolódáskor sem maradhatnak el, tehát a sátor előtti főzés nem kihagyható, főleg, hogy ez is a kempingezés lényege, a szabadtéri gasztronómiához viszont szükséges egy gázfőző is. Egy-egy ilyen túra alkalmával iszonyatos módon meg lehet pakolni az autót, ezért egy mini gázfőző az ideális választás. A kínaiak aprópénzért árulnak ilyeneket, ezekhez már csak kis gázpalackok szükségesek, és indulhat is a főzés. Mindössze 4x5x8 centiméteres méretekkel rendelkezik, és egy tárolódoboz is jár hozzá, hogy könnyedén lehessen raktározni. A 120 grammos tömege sem számottevő, igazi kempingkompatibilis konstrukció. Két fő ételadagját bőven meg lehet rajta főzni, de extrémebb esetben akár több személynek is jó lehet. Az ára nagyon baráti, 2200 forintba kerül. 
 
Link >>
 
Összecsukható evőeszközök – Úrias étkezés 
 
Ha már elkészült a gőzölgő babgulyás, akkor azt valamivel meg is kell enni. Mivel az evőeszközök is foglalnak némi helyet, jobban járunk az összecsukható darabokkal, amik így majdnem feleakkora tárolóban is elférnek. Ezekből érdemes többet is venni, mert egy szett csak egy főnek elég, viszont tartalmaz kést, villát és még kanalat is. Ezek a rozsdamentes acél evőeszközök félbehajthatók, és kinyitott állapotban egy pöcökkel tudjuk rögzíteni őket, hogy ne csukódjanak össze. Az árban még egy kis szütyő is benne van, amiben tárolhatjuk. Szerencsére nem szálltak el az árcédula megírásakor, mindössze 1100 forintba kerül a készlet, ami tekintve a hasznosságát, jó üzletnek minősül. 
 
Link >>
 
Multifunkcionális szerszám – Mindig kéznél 
 
A természetben bármikor szükségünk lehet valamilyen szerszámra, így nem árt, ha egy apró, multifunkciós eszköz mindig a zsebünkben lapul. A legjobb ilyen kínai variáns nagyon olcsó, ráadásul mindent meg lehet oldani vele. Tartalmaz csavarhúzót, amivel a csillag- és laposfejű kötőelemeket oldhatjuk, illetve különböző méretű hatlapú anyacsavarokhoz is használható csavarkulcsként. Az egyik oldala vonalzóként funkcionál, és van rajta egy inch beosztású skála is. A konzerv- és sörnyitó sem maradt le a termékről, ráadásul az előbbit pazar dizájnmegoldás kíséri, hiszen a szerszámot díszítő tigris szájával bonthatjuk fel a harapnivalónkat. A megkapó kinézeten túl nagyon hasznos multifunkciós eszközről van szó, amiért mindössze 450 forintot kell fizetni. 
 
Link >>
www.rendeljkinait.hu
2018.09.20
|
(13 kép)


Játék
Roger Waters nagy sikerű 2017-18-as US + THEM világturnéjának amszterdami állomásán rögzített koncertfilm a világpremierrel egy időben, 2019 októberében, limitált vetítéssorozatban érkezik a hazai filmszínházakba.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.