Okinawa Mi Amor – Szerelmem Okinawa – Dr. Korsós Zoltán kiállítása

Budapest, Magyar Természettudományi Múzeum, 2018. augusztus 24. - november 4.
Dr. Korsós Zoltán, a Magyar Természettudományi Múzeum zoológusa, jelenlegi főigazgatója az okinawai Riukiu Egyetem meghívására 2009-2012 között három évet töltött a csodálatos szubtrópusi Riukiu szigetvilágban.
A Riukiu-szigetvilág Japán legdélebbi, 47-ik tartományát, Okinawát alkotja. A mintegy 140 kisebb-nagyobb szigetből álló terület gyöngyfüzérszerűen köti össze Kyushu nagy szigetét Tajvannal. Négyszázötven éven át különálló királyság volt, lakosai inkább a csendes-óceáni népekre hasonlítanak, más a zene, a tánc, a természethez való viszony, s az emberek jókedvűek, derűsek, lazák, és kicsit talán lusták.  
 
Dr. Korsós Zoltán a talajlakó ízeltlábúak biológiáját tanulmányozta Japánban, ám mindemellett a történelemre, a helyi viszonyokra, az emberi kapcsolatokra nyitott szemmel és folytonos kíváncsiságtól hajtva járta a szigeteket, amelyek közül ötvenhármat látogatott meg. Az ottani tartózkodása alatt készült 50 ezer fotóból félszázat kiválasztva készült a Riukiu-szigetvilág szűk keresztmetszetét adó kiállítás, amelyet november 4-ig lehet megtekinteni a Magyar Természettudományi Múzeum Kupolacsarnokában. 
 
2018.09.24
|
(3 kép)


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.