Lopd el az őszt!

Itt van az ősz, itt van újra! De ha DIY, azaz a csináld magad mozgalom megszállottja vagy, akkor ezt annyira nem is bánod. Hiszen nincs is jobb, mint ihletet meríteni a színpompás levelek évszakából, hogy mesés őszi hangulatba pattinthasd a lakást. A kreatívkodásban pedig még egy-egy eső sem akadályozhat meg!
Elő a varázspálcával! 
 
Ha létezik tavasztündér, akkor miért ne lehetnél pont te az utódja, ősztündér? Kapd elő a fantáziádat, és borítsd barátságos őszbe az otthonodat! Ördöngösségről itt szó sincs, éppen elég, ha elcsened a természet színeit! Mindegy, hogy levélfüzérrel díszíted a teraszt, száraz virággal, gesztenyével és színes falevelekkel dekorált kopogtatót akasztasz az ajtódra, vagy éppen leporolod az őszi feeling elengedhetetlen darabjait, a petróleumlámpát és a mécsestartókat – csak lopd be szépen lassan az őszt a szobába! 
 
Színpompás tökök 
 
Egyáltalán nem gond, hogy nincs még halloween, hiszen a sütőtök nemcsak a szellemjárós este, hanem az ősz egyik szimbóluma is. Szóval kivételesen nem vigyori arcot kell faragnod a kilós tökből, hanem csak ki kell dekorálnod: csíkozhatod, kockázhatod, csillámporba márthatod vagy tetőtől talpig arany glitterbe is boríthatod! Csak bökj rá a hozzád leginkább passzoló stílusra, és alkosd meg a saját dísztöködet! 
 
Pesti Est-tipp: 
 
A tök felülete alapvetően kissé száraz és vízlepergető hatású. Éppen ezért ajánljuk, hogy a színezés, mintázás előtt jól mosd és töröld meg, majd kend le alapozófestékkel a szebb fedés érdekében! 
 
Nyár végi újrahasznosítás 
 
Azt hiszed, hogy ha elmúlt a nyár, már csak az ősz kincseiből ér dekorálni? Dehogy! Ebben az évszakban például tökéletesen hasznát veheted a júliusban kilószámra zsákmányolt levendulának. Készíts levendulapárnát, levendulazsákot, ami nemcsak illatosít és díszít, de még a ruháidra pályázó molyokat is elriasztja! Ehhez mindössze egy már nem használt, de tiszta konyharuhára van szükséged, levendulára, valamint tűre és cérnára. A kész zsákokat persze még kedvedre díszítheted tovább, például csipkével, apró gyöngyökkel vagy éppen színes szalagokkal. 
 
Könyvjelző falevélből 
 
Ha imádsz olvasni, akkor itt az ideje, hogy meglepd magad egy saját készítésű könyvjelzővel. Válogass színpompás faleveleket, ragaszd fel őket egy vastag, könyvjelző formájúra vágott kartonra, majd préseld pár napig! Mikor kellően kiszáradtak, kend le áttetsző viasszal, hogy tartósabb legyen, majd mikor az is megszilárdult, már olvashatsz is tovább! Egyszerű és nagyszerű! 
 
Fényfüzér kicsit másképp 
 
Sose gondolnád, de egy-egy méternyi felfűzött, színpompás őszi falevél igencsak fel tudja dobni a teraszt díszítő lámpafüzér amúgy is édes, romantikus hangulatát. A halvány lámpafény ugyanis sejtelmesen világítja majd meg a lehullott levelek ezerféle árnyalatát. Arra azért vigyázz, hogy a levélsor sose kerüljön túl közel a villanykörtékhez, mert könnyen lángra kaphat! 
 
 
Ínycsiklandó falevélkekszek 
 
Hozzávalók 50 darab kekszhez: 
 
20 dkg margarin 
1 bögre kristálycukor 
1 kanál vaníliás cukor 
2 tojás 
1 zacskó sütőpor 
3 bögre liszt 
 
Elkészítés: 
 
A cukrot keverd ki a margarinnal és a tojással, majd add hozzá a többi alapanyagot is, és gyúrd két perc alatt puhára! Aztán nyújtsd ki körülbelül ujjnyi vastagra a liszttel felszórt gyúródeszkán és formázz kis leveleket belőle! A sütőbe pedig elég 8-10 percre beraknod sülni a művedet, mert a linzertészta nagyon hamar elkészül! 
 
 
Kurcz Orsi
2018.09.25
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.