„Mintha elkapott volna valami trópusi lázat” - Tom Hardy

Tom Hardy főgonoszt ugyan már játszott Christopher Nolan utolsó Batman-filmjében, de a Venom az első alkalom, hogy egy képregényfilmet teljesen a figurája köré építsenek. Ráadásul nem mindennapi színészi feladat várt rá: egy óriási, CGI-lénnyel kellett versenyt játszania.

41 éves.

 

A visszatérő mellékszerepéért Oscarra jelölték.

 

A színiiskolában Anthony Hopkins volt a mentora.

Olvastál képregényeket gyerekként? 
 
Próbálkoztam a Pókemberrel és a Batmannel, de kölyökként túl komplikáltnak találtam őket. A nálam kifinomultabb ízlésű srácoknak szóltak. Akkoriban lemezgyűjtőkkel és képregénygyűjtőkkel lehetett találkozni: egészen különös emberek tartoztak mindkét csoportba. A tévében persze néztem a Batmant, a régi sorozatot, és rengetegszer megnéztem, amikor harcol a gumicápával. 
 
Mi tetszett Venomban annyira, hogy igent mondj a szerepre? 
 
Venom cool, egy igazi badass figura. A fiam mesélt róla nekem először, egyszerűen imádja. Hálás dolog Venomot játszani, mert könyörtelen, és ha őt játszod, nincsenek szabályok, annyira komplex a feladat. 
 
Úgy érzed, egyszerre két szerepet játszol? Vagy Eddie Brock és Venom valójában egy? 
 
Izgalmasnak találtam, hogy egyszerre van a figurámban egy emberi és egy idegen lény, mert ez érdekes pszichológiai dinamika bemutatására ad lehetőséget. Eddie Brocknak meg kell tanulnia együtt élnie egy lénnyel, ami benne él. Ők ketten egyet tesznek ki. „Mi vagyunk Venom” – ahogy mondják. 
 
Hasonlított ez a feladat ahhoz, amivel a Legenda című filmedben néztél szembe? 
 
Bizonyos szempontból igen. Némileg olyan volt, mintha a Kray testvérek sorsát vihettem volna tovább. Ráadásul a Venomban egyszerre tudtam realista lenni, és a figura fantasy oldalát is megmutatni. Venom telhetetlen, hatalmas étvágya van, és nem hajlandó alkalmazkodni az emberek szabályaihoz. Kicsit olyan ő, mint Midász király érintése. Egyszerre mindened megvan, de még sincs semmid. Eddie-nek és Venomnak szüksége van egymásra. Ha egyikük meghal, mindketten meghalnak. Ők egy vérbeli furcsa pár.  
 
Tetszett vagy zavart, hogy Venom története teljesen független a Pókember-filmektől? 
 
A filmünk teljesen önálló. Egy emberbe beköltözik egy parazita, amitől egy bazi nagy idegen lénnyé változik. Venomnak több különböző befogadója volt a Marvel univerzumban, és én nyitottan álltam ahhoz, hogy ezek közül melyiket kapom meg. Nem különösebben oszt vagy szoroz számomra, hogy Venom a Marvel univerzum részévé válik-e. Én csak el akartam játszani őt, ennyi az egész. 
 
Alkalmaztátok a performance capture technológiát? (amikor a színész játékát az arcára szerelt érzékelők rögzítik, és azt használva alakítják ki a fantázialényt – a szerző) 
 
Körülbelül háromnegyed óra erejéig volt hozzá szerencsém. Rájöttünk, hogy nincs rá szükségünk. Venom mozgása nem az enyém, szóval Paul Franklin, a visual effects supervisor önállóan alkotta meg őt. Volt egy nagyjából kétméteres kaszkadőr, akire feladták a ruhát, és az ő mozgását sokszor használták Venomnál. Az arcánál azonban nem volt szükség az emberi arcjáték segítségére. Egyszerűen a szeme és a fogazata nagysága annyira távol van mindentől, ami emberi, hogy képtelenség lett volna egy valódi színész játékára támaszkodni. 
 
Fizikailag sokat követelt tőled a szerep? 
 
Ez egy őrült forgatókönyv. Olyasvalakit kell játszanom, aki egy óriáslény elől próbál őrült, olykor hisztérikus módon menekülni. Eddie számára Venom eleinte olyan, mintha elkapott volna valami trópusi lázat, ami teljesen átveszi az irányítást a teste fölött, ráadásul az orvosok sem tudják megmondani neki, mivel van dolga. A film nagy részében Eddie hisztérikus és beteg. Nem akartam, hogy azt érezzék a nézők, hogy ez egy CGI-film, szóval a játékomban szükség van bizonyos extra intenzitásra, hogy jobban összeolvadjon a CGI-jal. Ez érzelmi és fizikai szempontból is megterhelő volt. 
 
 
 
Tulu/InterCom
2018.10.01
|
(5 kép)


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Csinos lányok, színes ruhák, látványos mozdulatok, karneváli hangulat március első napjaiban a Tüskecsarnokban!
Filmek a TV-ben
19:10
Tiszta vér
amerikai krimi, 2007
19:30
Thor
amerikai fantasztikus akciófilm, 2011
20:00
Káosz TV
amerikai vígjáték, 1995
20:30
Zuhanás a szerelembe
amerikai romantikus vígjáték, 1984
21:00
14 penge
kínai-hongkongi akciófilm, 2010
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.