Így készült a Csillag születik

Őszintén szólva senki nem számított semmi jóra, amikor bejelentették, hogy Bradley Cooper csinálja a Csillag születik sokadik remake-jét. Épp ezért volt nagy meglepetés, amikor a filmet ajnározó kritikát sokasága fogadta. Összeszedtünk néhány izgalmas információt arról, hogyan készült a film.
10. Ez már a negyedik verziója a Csillag születiknek. Készült már egy film 1937-ben, 1954-ben és 1976-ban is. 
 
9. Bradley Coopernek az Amerikai mesterlövész forgatása közben jött meg az étvágya a rendezésre, ugyanis abban a filmben producerként a szokásosnál kicsit jobban belefolyhatott a munkálatokba. Tőle származott a Csillag születik újbóli megfilmesítésének ötlete, és miután a Warner fejesei megnézték a tesztfelvételeiket Lady Gagával, azonnal zöld utat adtak a projektnek. 
 
8. A rendezés Bradley Cooper gyerekkori vágya volt, korábban érdekelte, mint a színészkedés, de a sors úgy hozta, hogy színészként lett ismert, és sokáig nem is mert belevágni másba. 
 
7. A Csillag születik újbóli megfilmesítésén Steven Spielberg és Clint Eastwood is gondolkodott, de Bradley Cooper kitartása meggyőzte a stúdiót arról, hogy neki kell adni az esélyt. 
 
6. A rendező elmondása szerint a film vizuális világát egy Metallica-koncert inspirálta, amit még hatéves korában látott. 
 
5. A stúdió Lady Gaga szerepét eredetileg Beyoncénak akarta adni, akivel hosszan folytak a tárgyalások, de a sztár úgy döntött, a filmezés helyett inkább továbbra is a zenei karrierjére fókuszál. Amikor megkapta Bradley Cooper szkriptjét, állítólag az volt az első megjegyzése, hogy a karaktere túl kevés szöveget kapott. 
 
4. Beyoncé mellett Jennifer Lopez, Shakira, Demi Lovato, Kesha, Rihanna, Selena Gomez, Janelle Monáe és Esperanza Spalding neve is szóba jött női főszereplőként. 
 
3. Lady Gaga volt az, aki meggyőzte Bradley Coopert arról, hogy élőben kellene énekelniük. A színésznő/énekesnő gyűlöli azokat a filmeket, melyekben látszik, hogy az éneklő színészek csak tátikáznak. 
 
2. A film néhány jelenetét a 2017-es Coachella fesztiválon rögzítették, ahol Lady Gaga volt az első női headliner tíz év kihagyás után.  
 
1. A film világpremierje a Velencei Filmfesztiválon volt, és bár hatalmas sikert aratott, gond is akadt bőven: a film közepén egy villámcsapás áramszünetet okozott a filmszínházban, ami miatt 20 percre megszakították a vetítést. 
2018.10.01
|
(7 kép)


Film premierek

Világpolgárok

olasz vígjáték, 92 perc, 2019

Talpig fegyverben

angol-német-új-zélandi akcióvígjáték, 95 perc, 2019

Mint egy főnök

amerikai vígjáték, 83 perc, 2020

Előre

amerikai animációs film, 114 perc, 2020
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.