Elkészült a híres magyar pop-art lakásfestmény restaurálása

Elkészült annak a belvárosi cselédszobának a falára festett, 48 négyzetméteres pop-art stílusú seccó restaurálása, melyet a leginkább filmplakátjairól ismert Kemény György grafikus, képzőművész készített 1970-71 során.
A szabadságot, anarchiát, szexuális forradalmat hirdető rendkívüli alkotáson megjelennek olyan emblematikus alakok, mint Marx, Trockij, Lukács Görgy, Buster Keaton, Monica Vitti vagy Szolzsenyicin. A lakásfestmény restaurálása az alkotó felügyelet mellett több mint egy évig tartott, és egyben a Képzőművészeti Egyetem négy festőrestaurátor hallgatójának közös diplomamunkája is volt. A műemléki védettséget kapott falfestményt Kőszeg Ferenc lakásában, a Ferenciek tere 11. számú ház 2. emeltén mostantól szerdánként 12 és 16 óra között bárki megnézheti.
2018.10.01
|


Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Pénteken és szombaton egy utolsó terezés a Rákóczi téren. Hajgumikészítés, kávéházi beszélgetés, reggelizés NEMAcsarnokban, lazulás, kóruszene. Nézz ki és örülj. #rakocziter #rakocziterezes #csikszerda #lazulosprogram #szomszedolosprogram
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.