Programok hétvégére

2018. október 12-14.
Művészlelkűeknek az Art Marketet és a Design Hét programjait, a mozi szerelmeseinek pedig a Magyar Nemzeti Galéria filmklubját ajánljuk, de a legjobban a gasztronómia iránt érdeklődők járnak ezen a hétvégén, akik a disznótorostól kedzve az ázsiai ízeken át a kürtőskalácsig számtalan csemegét végigkóstolhatnak.
Assembly IV. Nemzetközi Építészeti Makettfesztivál preview 
KÉK- Contemporary Architecture Centre  
október 4-18.  
www.facebook.com 
 
A negyedik építészeti makettfesztivál a makettek és digitális adatok kapcsolatával foglalkozik. A KÉK által épített makett témája a Csepel Művek, Budapest egyik legfontosabb barnamezős zónája. A kétszáz hektáros területet 10 000 LEGO-kockából építik meg. 
 
Art Market Budapest – Nemzetközi Kortárs Képzőművészeti Kiállítás és Vásár 
Millenáris  
október 11–14.  
www.artmarketbudapest.hu 
 
6 ezer négyzetméternyi kiállítási területen közel 30 országból érkező 100 kiállító jóvoltából ezúttal is több mint 500 művész több ezer alkotása lesz megtekinthető és megvásárolható. Bővebben >> 
 
Design Hét 2018: „Isteni fülönfüggők” – Ékszerkészítő workshop 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum 
október 12. péntek, 16h  
www.hoppmuseum.hu 
 
Az indiai ékszerek valódi szépségét a formák és színek változatos kombinációja adja. Készítsünk indiai „ernyős fülbevalót” Pinkóczi Barkával, és keressük meg a gyöngyök szimbolikus értelmét az ISTEN – NŐ kiállításban. Regisztrálni a hopprogram@hoppmuseum.hu címen lehet. Jegyár: 900-1500 Ft.  
 
Hagyomány és identitás Frida Kahlo viseleteiben 
Magyar Nemzeti Galéria  
október 12. péntek, 17h  
www.mng.hu 
 
dr. Torma Beatrix, a Mexikói Kormány művészeti ösztöndíjasa előadása. Jegyár: 500 Ft.  
 
Ádám Anna: sorry not sorry 
MU Színház  
október 12–13. 20h  
www.mu.hu 
 
Huszonhárom kezdő és pályája elején lévő táncszínházi alkotó, tizenhat előadás, két különböző témájú négyrészes konferenciasorozat, tizenhárom mentor és 1450 órányi próbatermi óra – zajlik a Nemzeti Kulturális Alap által életre hívott Imre Zoltán Program. Az új táncművészeti kezdeményezés célja a fiatal tehetségek támogatása és képzése mellett a jövő nézőgenerációjának kinevelése is.  
 
5. Disznótoros Kolbászfesztivál 
Magyar Vasúttörténeti Park  
október 12–14.  
www.disznotoroskolbaszfesztival.hu 
 
Három kolbász utca, kézműves vásár és gasztro utca, étel- és italkóstoltatás, disznófeldolgozás-bemutatók, tájházmúzeum, állatsimogatók, sok játék gyerekeknek, zenei programok, folklórprogramok, oldtimer autó- és motorkiállítás várja a látogatókat. 
 
Dante XXI – Tárlatvezetés és nyitott műhely 
Csepel Művek  
október 12–14.  
www.cafebudapestfest.hu 
 
A Fesztiválnak Szőke Gábor Miklós képzőművész stúdiója ad otthont. Tárlatvezetések és nyitott műhely programok, kutyamaszköntés, ólomüvegekből építés gyerekeknek és koncertek várják az érdeklődőket. 
 
6. Kürtőskalács Fesztivál 
Gesztenyés kert  
október 12–14.  
www.kurtoskalacsfesztival.hu  
 
A fesztiválon családosok, gyerekek és fiatalok egyaránt megtalálják a nekik való programot, akár a Csináld magad! kézműves foglalkozáson, amely mellett idén mini vidámpark is üzemelni fog, akár a Kürtős Kaland közösségi, jótékonysági kürtőskalácssütő programon, a kézművesvásáron, a Faszénen sült ételek udvarában vagy a fergeteges koncerteken. Ingyenes! Bővebben >>
 
Design Hét Budapest 2018: Őszi Prémium Art Fair
KULTI – B32 Galéria és Kultúrtér 
október 13. szombat, 11-19h
www.designhet.hu  
 
Több, mint negyven kiállítóval várja az igényes iparművészet kedvelőit a B32 Galéria és kultúrtér a Design Hét Budapest második szombatján. Ékszerek, illusztrációk, üveg- és textilcsodák, a különleges, egyedi darabok kedvelőinek. 
Nyílt Nap a Duna Arénában 
Duna Aréna  
október 13. szombat, 13h  
www.muugras.hu 
 
Egy különleges sport, a Műugrás kipróbálási lehetőségét biztosítják a látogatóknak. Az érdeklődők szakedzők felügyelete és segítsége mellett ismerkedhetnek meg ezzel a varázslatos és nagyon összetett sportággal. Ingyenes!  
 
VÁRkert Mozi – Firenze és az Uffizi Képtár 
Várkert Bazár  
október 13. szombat, 16h  
www.varkertbazar.hu 
 
A művészet templomai vetítéssorozat első része, a Firenze és az Uffizi képtár egy látványos, több síkin játszódó utazás az itáliai reneszánsz bölcsőjébe, a korszak legjellemzőbb műremekeinek megismerésén keresztül. A közel húsz helyszínen forgatott film bejárja a város leghíresebb épületeit és tereit. Jegyár: 1000-1600 Ft. 
 
Egy nap az egészségért 
Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI  
október 14. vasárnap, 10h  
www.korosi.org 
 
Jóga és számos előadás várja az érdeklődőket a nap során.  
Jegyár: 500 Ft., véradóknak ingyenes!  
 
3. Asia GasztroFesztivál 
október 14.  
Asia Center 
www.facebook.com 
 
A 3. Asia GasztroFesztiválon a már megszokott módon egész nap ingyenes programokkal várják az érdeklődőket. A kóstolók és látványkonyhai bemutatók mellett koncertek, nyeremények és változatos családi programok teszik felejthetetlenné a vasárnapot. Bővebben >> 
 
Film és mítosz 
Magyar Nemzeti Galéria  
október 14. vasárnap, 16h  
www.mng.hu 
 
David Lynch: Radírfej /Eraserhead/, 89 perc, magyar feliratos 1977.  David Lynch szürreális univerzumának izgalmas kezdete volt első rendezése a Radírfej. Saját bevallása szerint ez az egyetlen filmje, amellyel ő maga is meg van elégedve. A festőként is aktív rendező többször utalt arra ,hogy Francis Bacon fontos inspirációs forrása és kedvenc művésze. Az MNG filmklub őszi vetítetése az október 9-én nyíló Bacon, Freud és a londoni iskola című kiállításhoz kapcsolódik. Művésztörténeti előadás és filmklub Gimesy Péter művészettörténész előadássorozata. Jegyár: 500 Ft.
 
 
2018.10.10
|


Játék
A leghatalmasabb élőlény, amely valaha is létezett, most visszatér, hogy megküzdjön számos gigantikus szörnyeteggel ebben a földrengető folytatásban.
Van ma Margó Irodalmi Fesztivál, latin-amerikai dokufeszt, terézvárosi búcsú, kürtőskalács fesztivál, ezernyi program, de van egy, ami mindenkinek szól: az önkormányzati választások! Fotó: @fortepan #szavazas #szavazz #onkormanyzativalasztasok #programajanlo #nemaradjle
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.