Margó Fesztivál

Budapest, Várkert Bazár, 2018. október 18 - 21.
Idén már negyven kiadó legfrissebb könyvei, 103 program, hat külföldi író, öt színpad várja az irodalom szerelmeseit a Margó Irodalmi Fesztivál és Könyvvásáron a Várkert Bazárban.
A CAFe Budapest Kortárs Művészeti Fesztivál kapcsolódó programjaként megrendezett eseményen mutatja be új könyvét többek között Al Ghaoui Hesna, Cserna-Szabó András, Lackfi János, Kollár-Klemencz László, Máté Gábor, Nyáry Krisztián, Simon Márton, Szentesi Éva, Tóth Krisztina és Varró Dániel.
Fellép 2018 Aegon Művészeti Díjasa, Nádas Péter. A fesztivál programjában kerül sor Breier Ádám Krasznahorkai Lászlóról készült dokumentumfilmjének premiervetítésére, de látható lesz a Nádas Péterrel a Világló részletekről készült riportfilm is. Ugyancsak a fesztivál keretében adják át negyedik alkalommal a legjobb első prózakötet szerzőjének járó Margó-díjat is. 
 
A Margó a korábbi évekhez hasonlóan igyekszik a nemzetközi irodalom izgalmas szereplőit meghívni és bemutatni. Amerikából érkezik Susan Faludi, aki Előhívás című könyvében magyar származású apja története után nyomoz. Új regényét mutatja be a francia művészettörténész és író, Catherine Millet, akinek fontos memoárjáról annak idején azt mondták, hogy ilyen explicit könyvet a szexről még nő nem írt. Az egyik legismertebb norvég író, Roy Jacobsen eddigi tizenegy regénye huszonegy országban jelent meg, ő A láthatatlanok megjelenése miatt érkezik a Margóra. A német Maxim Leo regényében, a Volt egyszer egy NDK-ban a berlini fal leomlása után 18 évvel igyekszik megérteni családja történetét. A Budapesten született német író, Akos Doma A vágyak útja című regényében egy hetvenes évekbeli magyar disszidens család történetét írta meg. Az Irakból menekülő Abbas Khider Németországban telepedett le, A pofon című regényében egy bevándorló hiteles történetét meséli el, aki szembesül a német bürokrácia nehézségeivel. 
A Bookline Szívünk rajta programja saját gyereksarokkal települ ki a fesztiválra, hétvégén interaktív foglalkozásokkal várják az érdeklődőket. 
 
Az Aegon Művészeti Díj és a Margó együttműködésében új felolvasásokkal frissül a Margó.fm nevű, ingyenes, iOS-en és Androidon is elérhető mobilalkalmazás: a díjra jelölt legjobb tíz alkotásból olvasnak fel színészek. Így hallhatóak lesznek Csabai László, Kántor Péter, Nádas Péter, Nádasdy Ádám, Parti Nagy Lajos, Rakovszky Zsuzsa, Szécsi Noémi, Tompa Andrea, Tóth Krisztina, Vida Gábor szövegei. 
 
 
2018.10.12
|


Játék
Az Illumination és a Universal Pictures bemutatja Dr. Seuss közkedvelt karácsonyi klasszikusa alapján készült legújabb animációját, A Grincset.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.