Az év legjobb kortárs művészeti kiállítása díjra jelölték a Ludwig egyik tárlatát

Október 9-én hirdették ki a Ludwig Múzeum jelölését a Global Fine Art Awards 2019 díjra. A Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatása 31 ország további 93 jelöltjével együtt került abba a rangos nemzetközi versenybe, amelyet évente 13 kategóriában osztanak ki a legjobb képzőművészeti és design kiállításnak.
A válogatásba múzeumok, galériák, szakvásárok és biennálék kúrált kiállításai és köztéri installációk egyaránt bekerülhetnek. A jelölteket komoly kutatómunkát követően választják ki, amelynek részét képezi a meghatározó nemzetközi szaksajtóban megjelent cikkek szemlézése, a GFAA szakértő csapatának személyes kiállítás látogatásai, valamint az intézmények által benyújtott jelölések. 
 
Az elismerést 13 kategóriában ítélik oda, amelyek között különféle művészettörténeti korszakokra és műfajokra fókuszáló egyéni és csoportos válogatások egyaránt helyet kaphatnak. A díj odaítéléséről szakértőkből álló grémium dönt, emellett a nagyközönség a GFAA honlapján és a Twitteren is jelölheti kedvencét. A díjátadóra 2019. március 12-én kerül sor New York-ban. 
 
A Ludwig Múzeum – Kortárs Művészeti Múzeum Permanens Forradalom. Mai ukrán képzőművészet című válogatását a kortárs képzőművészet a II. világháború után kategóriában jelölték, ezzel többek között olyan nagynevű múzeumok kiállításaival versenyez, mint a Tate vagy a Guggenheim.
 
A kategória jelöltjei:
 
• ALL TOO HUMAN BACON, FREUD AND A CENTURY OF PAINTING LIFE // Tate Britain 
 
• An Incomplete History of Protest: Selections from the Whitney’s Collection, 1940–2017 // Whitney 
 
• Radical Women: Latin American Art, 1960-85 // Pinacoteca de São Paulo 
 
• Art and China after 1989: Theater of the World // Guggenheim 
 
• NGV Triennial // National Gallery of Victoria 
 
• Memories Of Underdevelopment: Art And The Decolonial Turn In Latin America, 1960-1985 // Museo Jumex 
 
• PERMANENT REVOLUTION. UKRAINIAN ART TODAY // Ludwig Museum 
 
 
 
2018.10.15
|
(11 kép)


Játék
Tíz éve született a zenekar a Magyar Színház büféjében és szilveszterkor léptek fel együtt először „jelmeztelenül”.
A héten még látogatható a szürrealista kiállítás az MNG-ben. A szürrealista mozgalom Margitte-tól Dalíig. Válság és újjászületés 1929-ben. #salvadordali #renemagritte #szurrealista #szurreal #kiallitasajanlo #kulturalisajanlo
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.