Gyerekprogramok a héten

2018. október 18 - 24.
A kisfiúkat leginkább a hétvégi autómodellbörze és modellvasút-kiállítás érdekelheti, de lesz családi töklámpás fesztivál, színházi előadások sora és táncház koncerttel egybekötve. Jön a hosszú hétvége, érdemes kimozdulni a gyerekekkel és kihasználni a jó időt!
Ferencvárosi Művelődési Központ 
www.fmkportal.hu, Facebook-esemény >> 
október 20-án 11h: 
A kis herceg – zenés mesejáték 
 
Ajánlott korosztály: 6+. Szeretetexpedíció nem csak kalandoroknak! Sok gyereket és felnőttet röpített már el ez a darab egy olyan bolygóközi utazásra, ahol az állomások nem távoli galaxisok, hanem az emberi természet különböző végpontjai. Zene és élmény nem csak gyerekeknek. Jegyár: 1800 Ft.  
 
FSZEK Kispesti Könyvtára (Üllői út.) 
www.fszek.hu/ulloi 
október 19-én 17h: 
Manófaktúra – Erdei kaland 
 
Ajánlott korosztály: 4-10. Mesés kézművesprogramok. Az erdő mesés, rejtelmes, vidám, színes, sűrű, sötét és félelmetes is lehet. Az idei tanévben az erdei állatokkal, növényekkel ismerkedhetünk, miközben időnként meglátogat majd minket Szilvi, a kétfülű mesemondó. Újrahasznosíthatunk, hogy védjük környezetünket, és kreatív, új technikákat is tanulhatunk. Ingyenes!  
 
GELI Lakberendezési Ház 
www.geli.hu, Facebook-esemény >> 
október 20-án 14h: 
Geli Családi Töklámpás Fesztivál 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Töklámpásfaragó-verseny, zsűrizés, tombola várja az érdeklődőket.  
 
Kispesti Munkásotthon MH (KMO) 
www.kmo.hu, Facebook-esemény >> 
október 20-án 9h: 
Autómodell börze 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Megtalálható a börzén mindenféle modell, az 1:87-es méretaránytól az 1:12-ig, a Matchboxtól az igényesebb AutoArt márkáig. A gyerekektől az idős gyűjtőkig mindannyian szenvedélyesen beszélgetnek, eszmét, gyűjteményt cserélnek, vagy csak nézelődnek. Külföldről – Szlovákiából, Szerbiából – is érkeznek vendégek venni, eladni, csereberélni. Ingyenes!  
 
Klebelsberg Kultúrkúria 
www.kulturkuria.hu, Facebook-esemény >> 
október 19-én 14.30: 
Mazsola-bérlet: Világszép nádszálkisasszony 
 
Ajánlott korosztály: 6-10. A királyfi elhatározza bátyja esküvőjén, hogy az ő felesége lesz a legszebb kerek-e világon. Ilyen azonban csak egy leány van, aki nem más, mint Világszép nádszál kisasszony. Ahhoz, hogy kiszabadítsa a banya fogságából, táltos paripát kell szereznie. Jegyár: 1200 Ft.  
 
Kolibri Gyermek- és Ifjúsági Színház
www.kolibriszinhaz.hu
október 24-én, 15h
Emília és az angyal, akit Körmöczi Györgynek hívnak
 
Neked van őrangyalod? A tízéves Emíliának van! És nem is akármilyen! Öregecske, mogorva, ügyetlen, és szenvedélyesen rajong a puncstortáért! A főnökei kis híján lefokozzák egyszerű közangyallá. De inkább egy tanítványt rendelnek mellé. A szeles puttócskát Ottokárnak hívják. Ők ketten aztán – csupa jó szándékból – alaposan felforgatják Emília családjának életét.Varázsos mese, vagy mesés varázslat? Tartsd nyitva szemed: lehet, hogy ez a valóság – és Neked is van őrangyalod! Ha lerajzolod a képét, a te őrangyalod is szerepelni fog az előadásban! Bővebben >>
 
Magyar Nemzeti Múzeum 
www.mnm.hu, Facebook-esemény >> 
október 20-án 14h: 
Kőkorszaki szakik a Kárpát-medencéből 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Vajon hogyan készítette az ősember kőeszközeit? Mennyi ideig tart elkészíteni egy pattintott kőhegyet? És milyen kövek alkalmasak a munkára? A régészeti kiállításon megelevenedik egy kőpattintó munkája és eszközei, hogy bepillantást nyerhessünk a 350 000 évvel ezelőtti kárpát-medencei mindennapokba. Regisztrációhoz kötött! Jegyár: Ingyenes családi belépés a hónap 3. szombatján + 250 Ft/fő kiegészítő jegy.  
 
Magyar Vasúttörténeti Park
www.temofeszt.hu, Facebook-esemény >>
október 20-22.
X. TEMOFESZT – Nemzetközi Technikai Modellvasút Fesztivál
 
A TEMOFESZT Közép- és Kelet-Európa legnagyobb vasútmodell kiállítása, amely immár tízedik éve ötvözi a szakmaiságot a vasútmodellezés szórakoztató oldalával. Az elmúlt évek során a vasútmodellek mellett az RC járművek is megjelentek a kiállításon, hogy ezzel is egyre többet mutathassunk ebből a részletgazdag a világból – kicsiben. Bővebben >>
 
Mesemúzeum 
www.mesemuzeum.hu 
október 20-án 11–13h: 
Közös társasjátékozás 
 
Ajánlott korosztály: 5-12. Vajon megtalálod a labirintusból kivezető utat? Tudsz egymás után kétszer hatost dobni? Menni fog a pókerarc? Gyere, próbáld ki a Mesemúzeum kedvenc kártyáit és táblás játékait! Jegyár: 400-600 Ft.  
 
Óbudai KK - Békásmegyeri KH 
www.kulturkozpont.hu, Facebook-esemény >> 
október 19-én 16.30: 
Aprók tánca a Kolompos Együttessel 
 
Ajánlott korosztály: 2+. Bevezetés a magyar népzenébe és népi hagyományokba, sok játékkal, mondókákkal és énekkel. Jegyár: 1000 Ft, 2 éves kor alatt ingyenes.  
 
UP Újpesti Rendezvénytér 
www.up4event.hu
október 21-én 11h: 
Biomese, avagy Puff Ancsi egy napja interaktív mese 
 
Ajánlott korosztály: 3+. A mese Puff Ancsiról szól, aki bizony egy kis súlyfelesleggel és némi telhetetlen chips-, csokiéhséggel és persze gyerekes csínytevéssel rendelkezik. Egy izgalmas nap hatására és hőn szeretett barátja, Kuka apó és a gyerekek segítségével rengeteget tanul, hogyan kell úgy enni, hogy ne habzsoljunk, aminek puffadásos dundulás a vége, hogy miért jó a fogmosás, mire jó a torna és persze hogy adni sokkal jobb, mint kapni. Jegyár: 1900 Ft.  
 
2018.10.16
|


Rocketman

amerikai-angol musical, 121 perc, 2019

Egy kutya négy útja

amerikai családi film, 109 perc, 2019

Aladdin

amerikai kalandfilm, 128 perc, 2019

Pokémon - Pikachu, a detektív

amerikai-japán kalandfilm, 104 perc, 2019

Undipofik

amerikai-kínai animációs film, 87 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
10
K
11
Sze
12
Cs
13
P
14
Szo
15
17:30
Kicsi Gesztenye Klub
II. évad, 8. rész: Az orvosnál
17:30
Stréberek és Rémek
I. évad, 27. rész: Rémlátomás
17:35
Vadócok
2018, 10. rész: Az átok
17:35
A Tom és Jerry-show
2014, 232. rész
17:40
Nicky, Ricky, Dicky és Dawn
IV. évad, 409. rész: Családi szellemeskedés
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.