BP Underground: Hip Hop

Budapest, Toldi, 2018. november 14. 21:15
2017 nyarán mutatták be a BP Underground című dokumentumfilm-sorozat első részét, mely a hazai hardcore-punk műfajjal foglalkozott, és azóta több európai filmfesztiválon is nagy sikerrel szerepelt. A Koltay Anna-Turán Eszter alkotópáros most elkészítette a sorozat második epizódját, amely a budapesti hiphop szcénát mutatja be.
A BP Underground dokumetumfilm-sorozat tisztelgés a város underground szubkultúrái előtt. A különböző epizódok célja az adott szcéna kialakulásának és közösségépítő erejének bemutatása.
 
A második rész a budapesti underground hiphop kultúráról szól. Csakúgy, mint az első film, az új epizód is sajátos képi világgal és sok archív felvétel segítségével idézi meg a stílus születését és virágzását, a 90-es éveket. A film olyan városi csomópontokat érint, mint akár a Filatorigát, a Maszk klub vagy a Kultiplex, felemlegetve olyan bulikat, mint a Fila Rap Jam, a Gimmeshot, illetve a Microfonpartyk, vagy OSG-k. Bemutatja a színtér fontosabb szereplőit a rapperek, MC-k és DJ-k mellett a graffiti kultúrától a roma hiphopon és a női előadókon át a breakesekig bezárólag.
 

 
2018.11.05
|


Film premierek

Rontó Ralph

amerikai animációs film, 92 perc, 2012
Copyright © 2020 Minnetonka Lapkiadó Kft.