Programok hétvégére

2018. november 9-11.
A ledolgozós szombat ne legyen akadály, ezen a hétvégén csak az nem talál magának programot, aki nem akar! Filmrajongók előnyben, de a társasjátékok kedvelőinek és a házasodni készülőknek is van ajánlatunk. Lesz még pontyshow, ásványbörze, gitárfesztivál, Márton-napi rendezvények, ja, és nyílik az első karácsonyi vásár!
11. Koreai Filmfesztivál
Uránia, Sugár, Art + Cinema 
november 5-11. 
www.koreaifilm.hu 
 
A legújabb kasszasikerek és ritkán látott díjnyertes független és rövidfilmek Koreából. Bővebben >> 
 
16. Olasz Filmfesztivál 
Puskin, Tabán 
november 6–16. 
www.puskinmozi.hu 
 
November 6-16. között újra a kortárs olasz filmek legjobbjai a MittelCinemaFest programjában, a Puskin és a Tabán artmoziban! Bővebben >> 
 
Textil, ecset és paverpol nemzetközi kiállítás 
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ  
november 9-27.  
www.bphkk.hu 
 
A paverpol néhány éve újdonságként került Magyarországra, forradalmasítva a kreativitásban rejlő lehetőségeket. Alapja egy levegőre száradó speciális keményítő és ragasztó anyag, amit textil, papír, selyem, puha bőr, gipsz és más természetes anyagokkal lehet felhasználni. Ez egy olyan technika, amely a kreatív újrahasznosítás jegyében fogant. Megalkotója Josefine de Roode, holland művész. Ingyenes! 
 
PontyShow 
Hungexpo A pavilon 
november 9–11.  
www.pontyshow.hu 
 
A horgászat szerelmesi veszik birtokba a Hungexpo nagy pavilonját, lesz minden, ami a pontyozókat érdekli: szaktanácsadás, újdonságok, termékbemutatók, kedvezményes vásárlás, előadások, kerekasztal-beszélgetések, interaktív bemutatók. 
 
Budapesti Nemzetközi Gitárfesztivál 
Zeneakadémia 
november 9–11.  
www.budapestguitar.com 
 
Idén gitárduók lépnek fel a fesztiválon, ahol koncertek és nyilvános mesterkurzusok is várják az érdeklődőket. Jegyár. 1400-4900 Ft. 
 
20. Budapesti Adventi és Karácsonyi Vásár  
Vörösmarty tér 
november 9.-december 30. 
www.budapestinfo.hu 
 
Kézműves gasztronómiai- és iparművészeti termékek és ünnepi műsorok a 20. Budapesti Adventi- és Karácsonyi Vásáron, a főváros egyik legszebb főterén. Bővebben >> 
 
Rákparák – A Panodráma tabufeszegető beszélgetéssorozata 
Katona József Színház, Előcsarnok 
november 10. szombat, 17h
www.katonajozsefszinhaz.hu  
 
A rákról fognak beszélgetni. Nyíltabban és tárgyilagosabban, mint Magyarországon szokás.  
 
Márton-nap – Barangoló 
Óbudai KK – Civil Ház  
november 10. szombat, 15h  
www.kulturkozpont.hu 
 
Vetítettképes előadás Szent Márton életéről. Rövid kis dramatizált játék idézi meg Pannonia szülöttének cselekedeteit.  
 
A kékszakállú herceg vára – sétálószínház 
Várkert Bazár  
november 10. szombat, 19h  
www.varkertbazar.hu 
 
A száz éve bemutatott Bartók-opera prózai változatának különlegessége, hogy a nézők szobáról-szobára vándorolnak a színészekkel a kínzókamrától a hetedik ajtón át a végkifejletig, a budavári Mikve Galéria (Palota út 1.) különleges tereiben. Jegyár: 2500 Ft. 
 
VII. Országos Márton-napi makettkiállítás és verseny 
Óbudai KK – Békásmegyeri KH  
november 10–11.  
www.kulturkozpont.hu 
 
„Háború a levegőben!” – 100 évvel ezelőtt ért véget a Nagy Háború. Ismét csodálatos makettekkel, kiállítással, börzével, neves előadókkal várják a makettezés híveit, minden kedves érdeklődőt, látogatót. A kiállításon lehetőség lesz makettek, könyvek, kiegészítők, szerszámok vásárlására is. Jegyár: 400-600 Ft.  
 
Trópus a télben 
Füvészkert 
november 10-11. 
www.fuveszkert.org 
 
Ismerkedjen meg a különleges trópusi gyümölcsök világával, kóstoljon gyümölcskoktélokat és tudjon meg mindent a kávéról! Előadások, kiállítás, gyerekprogramok. 
 
Őszi Esküvő Kiállítás – Európa legnagyobb tematikus expója 
Hungexpo - BNV, 
november 10-11. 
www.eskuvo-kiallitas-osz.hu 
 
Minden eddiginél nagyobb területen, több kiállítóval, exkluzív fashion show-val és egy vadonatúj, egyedülálló kuponakcióval jelentkezik az Őszi Esküvő Kiállítás a Hungexpón. Bővebben >> 
 
7. Társasjátékok Ünnepe 
Lurdy Ház 
november 10–11. 
www.nebuloalapitvany.hu 
 
400 asztal, 7 terem, 60 játékmester, 2000 társasjáték, 3000 négyzetméter. A rendezvény nemcsak a gyerekek, hanem családok és felnőttek számára is megmutatja a játék, a társasjátékozás örömét.A Társasjátékok Ünnepe ad otthont a Társasjátékos Olympiának, amely lehetőséget ad iskoláknak és játékos kluboknak, hogy tagjaik vidám formában összemérhessék tudásukat. Bővebben >> 
 
Szent Márton Újborfesztivál és Libator 
Szentendre, Szabadtéri Néprajzi Múzeum (Skanzen) 
november 10–11.  
www.skanzen.hu 
 
Gasztronómai különlegességek, családi programok, őszi csemegék és kézművestermékek vására, boros játékok és még számos program várja az érdeklődőket. Bővebben >> 
 
Ásványbörze és bonsai-kiállítás 
Óbudai Kulturális Központ  
november 11. vasárnap, 9h  
www.kulturkozpont.hu 
 
A kiállítás remek alkalom arra, hogy az érdeklődők megtanulhassák, miként kell gondozni, ápolni a bűbájos fákat, bokrokat, vagy akár arra is lehetőség nyílhat, hogy csatlakozhassanak a kerületben is működő bonsai klubhoz. Ilyenkor egy napra láthatóvá válik az a csodálatos kincs, amit ásványok formájában rejt a föld mélye, s ha egy darab a szívünkhöz nő, meg is vásárolhatjuk. Ingyenes!  
 
2018.11.07
|


Játék
AZ A BAAAJ... …hogy Kiki nem szeret kirándulni. És hogy anya mindig sokat dolgozik. És hogy a nagyi háza teli van pókokkal. És még annyi minden más is!
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.