Poénos családi szuperhősfilm lesz a Shazam!

A Marvelnek és a DC-nek is van saját Captain Marvelje, és érdekes módon mindkettő pont 2019-ben kap önálló filmet. Azonban a DC még 2012-ben átnevezte a Captain Marveljét Shazamra, így a mozipénztáraknál biztosan nem várható keveredés.
A sztori röviden: Billy 14 éves, árva kissrác, aki egy árvaházból kerül a nevelőszüleihez, ám mégsem olyan élete lesz, amire a fentiek alapján számítanánk. A srácot ugyanis kiválasztja egy ősöreg varázsló. Ha a fiú kimondja a varázsló nevét, szuperhőssé alakul, igazán durva szuperképességekkel felszerelve. Azonban nincsen szuperhős szupergonosz nélkül, és ez egy olyan lecke, amit Billynek a saját bőrén kell megtapasztalnia. 
 
A rendező David F. Sandberg, a főbb szerepeket pedig Zachary Levi (Shazam), Djimon Hounsou (varázsló), Mark Strong, Jack Dylan Grazer és Adam Brody alakítják. Eredetileg a filmben benne lett volna Shazam képregénybeli nagy ellenlábasa, Black Adam is, ám miután kiderült, hogy a szupergenyát Dwayne Johnson alakítja, a DC inkább úgy gondolta, nem pazarolja el őt főellenfélként, inkább saját filmet ad neki. 
 
A film az egyik ékes példája annak, hogy a Warner minél inkább próbál eltávolodni Az Igazság Ligája buktájától: bár ez a mozi is ugyanabban az univerzumban játszódik majd, szándékosan nem kötötték össze vele: teljesen önálló produkció lesz. Ez már csak azért is fontos, mert a korábbi DC filmek mind túlkomolykodták a hangnemüket. Ezzel szemben a Shazam! kifejezetten vicces, poénokkal teli családi szuperhősfilmként jelentkezett be az első előzetesével, ami mindenképp új színt jelent majd a DC filmes univerzumban. 
 

 
Hazai bemutató: 2019. április 
2018.11.12
|


Film premierek

Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Zombieland - A második lövés

amerikai horror-vígjáték, 99 perc, 2019

Álomnagyi

belga-francia vígjáték, 99 perc, 2019

A lelőhely

amerikai-kanadai sci-fi, 100 perc, 2018
Játék
One-woman show egy utolsó felvonásban William Luce művéből a GK Társulat és a Manna produkciójában.
Filmek a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
23:20
Mátrix - Forradalmak
amerikai sci-fi, 2003
23:20
Mad Max
ausztrál akciófilm, 1979
23:25
Utószezon
magyar filmdráma, 1966
23:40
Üveg
amerikai thriller, 2019
23:45
48 óra
amerikai akció-vígjáték, 1982
Már a lelőhelyeken az új Pesti Est! Fotózkodj vele ha látod, használd a #pestiestles hashtaget, és mi belépőkkel ajándékozunk meg! #jatek #hashtagjáték #nyeremenyjatek #kulturalisjatek
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.