Poénos családi szuperhősfilm lesz a Shazam!

A Marvelnek és a DC-nek is van saját Captain Marvelje, és érdekes módon mindkettő pont 2019-ben kap önálló filmet. Azonban a DC még 2012-ben átnevezte a Captain Marveljét Shazamra, így a mozipénztáraknál biztosan nem várható keveredés.
A sztori röviden: Billy 14 éves, árva kissrác, aki egy árvaházból kerül a nevelőszüleihez, ám mégsem olyan élete lesz, amire a fentiek alapján számítanánk. A srácot ugyanis kiválasztja egy ősöreg varázsló. Ha a fiú kimondja a varázsló nevét, szuperhőssé alakul, igazán durva szuperképességekkel felszerelve. Azonban nincsen szuperhős szupergonosz nélkül, és ez egy olyan lecke, amit Billynek a saját bőrén kell megtapasztalnia. 
 
A rendező David F. Sandberg, a főbb szerepeket pedig Zachary Levi (Shazam), Djimon Hounsou (varázsló), Mark Strong, Jack Dylan Grazer és Adam Brody alakítják. Eredetileg a filmben benne lett volna Shazam képregénybeli nagy ellenlábasa, Black Adam is, ám miután kiderült, hogy a szupergenyát Dwayne Johnson alakítja, a DC inkább úgy gondolta, nem pazarolja el őt főellenfélként, inkább saját filmet ad neki. 
 
A film az egyik ékes példája annak, hogy a Warner minél inkább próbál eltávolodni Az Igazság Ligája buktájától: bár ez a mozi is ugyanabban az univerzumban játszódik majd, szándékosan nem kötötték össze vele: teljesen önálló produkció lesz. Ez már csak azért is fontos, mert a korábbi DC filmek mind túlkomolykodták a hangnemüket. Ezzel szemben a Shazam! kifejezetten vicces, poénokkal teli családi szuperhősfilmként jelentkezett be az első előzetesével, ami mindenképp új színt jelent majd a DC filmes univerzumban. 
 

 
Hazai bemutató: 2019. április 
2018.11.12
|


Film premierek

Ugye boldog vagy?

német vígjáték, 80 perc, 2019

Jó srácok

amerikai vígjáték, 95 perc, 2019

Volt egyszer egy… Hollywood

amerikai szatíra, 161 perc, 2019
Játék
A szürrealista mozgalom legismertebb alkotóinak munkáival találkozhatunk a Magyar Nemzeti Galéria kiállításán
Filmek a TV-ben
18:15
Koreai rulett
dél-koreai akciófilm, 2013
18:25
Csokoládé
angol romantikus film, 2000
18:30
Virágvölgy
magyar film, 2018
18:35
Inferno
amerikai-japán-magyar-török thriller, 2016
18:40
Fák jú, Tanár úr! 3.
német vígjáték, 2017
Ma este kilenckor Magyar Rhapsody Project a Mesterségek Ünnepén. A Bársony Bálint Sextett a magyar klasszikusokat modernizálja. . . . @mestersegekunnepe #magyarrhapsodyproject #barsonybalintsextett #klasszikusokjazzben #liszt #erkel #kodaly #bartok
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.