„Az első rész számomra kalandfilm volt, ez pedig thriller” - Eddie Redmayne

Alig két évvel az első Legendás állatok film után visszatérünk J.K. Rowling mesevilágába, ám ez a világ most sötétebbnek látszik, mint valaha. Eddie Redmayne egyenesen odáig megy, hogy thrillernek nevezi a Legendás állatok: Grindelwald bűntetteit.
Milyen volt újra visszatérni Göthe Salmander karakteréhez? 
 
Ha az ember színészként bekerül J.K. Rowling történeteibe, egy idő után rájön arra, hogy a munkája messze nem ér véget a forgatással. Készülnek közben a videojátékok, a virtuálisvalóság-játékok, jönnek a legókarakterek, a hangoskönyvek… És mi ezekben is mind részt veszünk. Igazából úgy érzem, sosem hagytam hátra Göthét, mert ugyan játszottam közben más szerepeket is, de hosszabb-rövidebb időre mindig visszatértem hozzá. A karakter szinte belém égett az elmúlt évek során.  
 
Gondolom, a második részre már olyan volt a csapat, mint egy színházi társulat: lényegében majdnem ugyanazok készítették a filmet, akik az első részt is. 
 
Van abban valami előnyös, hogy ismerős arcokhoz térhettem vissza dolgozni, ugyanakkor sosem éreztem, hogy emiatt biztonsági játékot játszanánk. Mindenki azon volt, hogy a lehető legtöbbet hozzuk ki magunkból és egymásból, változtassunk dolgokon, és ne csak kényelmesen beleüljünk abba, ami már készen van.  
 
Mennyiben változott meg Göthe karaktere az első részhez képest? 
 
A könyvét végre kiadták, így afféle celebritás lett, ami nagyon vicces és bizarr is egyben. Ennek ellenére hű marad azokhoz a dolgokhoz, amik a leginkább foglalkoztatják: a legendás állatokhoz. De ebben a történetben ennél nagyobb dolgokról van szó. Komoly dilemmába kerül, ugyanis nem akar senkinek sem a szövetségese lenni: Göthe alapvetően magányos farkas. A tétek azonban már annyira nagyok, hogy muszáj olyan dolgokat is megtennie, amiket magától nem akarna. Részben az adja a karakter fejlődését, hogy ugyan Göthe szeretné a saját útját járni, rá kell eszmélnie, hogy időnként nem maradhat független, és oldalt kell választania.  
 
Számodra mi volt a legizgalmasabb újdonság a második részben? 
 
Nagyon szerettem, ahogy a film feltérképezi a Göthe és Dumbledore közti kapcsolatot. Afféle tanár-diák viszony az övék, és Göthének fontos Dumbledore véleménye, Dumbledore pedig azt szereti Göthében, hogy minden helyzetben hű tud maradni önmagához. Az is megfogott az új filmben, hogy olyan volt, mintha műfajt váltottunk volna. Az első rész számomra kalandfilm volt, ez pedig thriller. A négy fő karakter most sokkal jobban beágyazódik a Potter-folklórba, mint korábban. Azok a dolgok, amikre az első rész még csak utalt, most végre kibontásra kerülnek. Grindelwald fenyegetése folyamatosan erősödik, és ez sokkal sötétebbé teszi a történetet. Egyszerűen most nagyobbak a tétek. David (David Yates rendező – a ford.) úgy írta le nekünk, hogy olyan ez, mintha a karaktereink a hidegháború közepébe csöppentek volna. Persze továbbra is ott van a humor, ott vannak a varázslatok és a mágikus lények, mégis úgy működik ez a film, mint egy thriller. Ez a történet már sokkal jobban beágyazódik a Potter-világba, mint az első. Megjelenik benne Dumbledore, visszatérünk Roxfortba, és ezek olyan dolgok, melyek hiányoztak a rajongóknak, ugyanakkor most teljesen másik időben és helyzetben láthatjuk őket. 
 
Tulu/InterCom
2018.11.12
|
(14 kép)


Film premierek

Kölcsönlakás

magyar vígjáték, 98 perc, 2019

Hidegháború

angol-francia-lengyel romantikus filmdráma, 88 perc, 2018

Boldog halálnapot! 2.

amerikai horror, 100 perc, 2019

Az a nap a tengerparton

angol romantikus filmdráma, 110 perc, 2017

A Maria Callas-sztori

francia dokumentumfilm, 119 perc, 2017

Alita: A harc angyala

amerikai-argentin-kanadai sci-fi, 122 perc, 2018
Játék
Alig egy éve annak, hogy a rockklasszikusok feldolgozásában utazó belga hetesfogat először hallatott magáról.
Filmek a TV-ben
19:00
Másnaposok
amerikai vígjáték, 2009
19:05
Cherry 2000
amerikai thriller, 1988
19:10
Tiszta vér
amerikai krimi, 2007
19:30
Thor
amerikai fantasztikus akciófilm, 2011
20:00
Káosz TV
amerikai vígjáték, 1995
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.