Programok hétvégére

2018. november 16-18.
A hűvös időben jólesik bekuckózni, de nem feltétlenül kell mindezt otthon csinálnunk! Nézhetünk filmeket, csodálhatunk ásványokat, hallgathatunk klasszikus muzsikát és részecskefizikai előadást, piacozhatunk, vagy akár sült gesztenyével és süteményekkel is hangolódhatunk a közelgő télre.
Közös Halmaz Filmfesztivál
Premier Kultcafé 
november 16 - 18. 
www.kozoshalmaz.hu/filmfesztival 
 
A történelmi múlt feldolgozásával kapcsolatos sorozat, filmek és beszélgetések a Premier Kultcaféban. Bővebben >> 
 
Ásvány és ékszerbörze – 2018 ősz 
Kispesti Munkásotthon MH (KMO)  
17-én 9h  
www.kmo.hu 
 
Mintegy közel ötven hazai kiállító, gyűjtő mutatja be gyűjteményét: szebbnél szebb ásványokat, különlegességeket, drágaköveket és a belőlük készült ajándéktárgyakat, ékszereket láthatnak és vásárolhatnak a látogatók. 
 
Őszi/téli DekorCenter az EuroCenterben 
Eurocenter Óbuda 
november 17., 13h 
www.eurocenterobuda.hu
 
Karácsonyi fatáblácska-díszítés. A workshop vezetői: Brandt Diána és Brandt Melinda (Masni Dekoráció). Bővebben >> 
 
Részecskefizika határok nélkül 
ELTE Lágymányosi Campus 
17-én 14–18h  
www.ttk.elte.hu 
 
A félnapos rendezvényen ismeretterjesztő előadások, kísérleti bemutatók és interaktív programok segítségével mutatják be a nagyenergiás fizika fő kérdéseit, eredményeit és magyar vonatkozásait, a fizikusok előtt álló újabb kihívásokat, mindenki számára közérthető és látványos formában. Ingyenes! 
 
Jantra, mantra, tantra 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum  
17-én 16h  
www.hoppmuseum.hu 
 
Előadó: Kiss Csaba indológus. A program regisztrációhoz kötött. Regisztrálni a hopprogram@hoppmuseum.hu címen lehet. Jegyár: 1500 Ft. 
 
A zene éjszakája – csak klasszikusan 
Budapesti vendéglátóhelyek 
17-én
www.budapestinfo.hu  
 
A rendhagyó programsorozat célja, hogy kötetlen formában és helyszínen minél többen kerüljenek közelebb a klasszikus zenéhez és Budapesthez. A helyszínek közt szerepel a Szimpla Kert, a Három Holló, a Jelen Bisztró, a Kazimir, a Kék Ló, a Mika Tivadar Mulató, a Mazel Tov és a Magvető Café is. Közreműködő együttesek: Budapesti Fesztiválzenekar, Óbudai Danubia Zenekar, Budafoki Dohnányi Zenekar, Anima Musicae Kamarazenekar, Fischer Annie-ösztöndíjasok.
 
Nagyító
Budapest Bábszínház  
17-én 19h  
www.budapest-babszinhaz.hu 
 
Bábszínházi esték kísérőprogrammal felnőtteknek. A Nagyító-esteken az előadások megtekintésén túl az előadással kapcsolatos beszélgetésre, a darabban felmerült kérdéseken való közös gondolkodásra, játékra várják a nézőket. A Nagyító programokhoz kapcsolódó előadások: A vihar, A képzelt beteg, Semmi, A Hétfejű Tündér, A csomótündér.
 
Budai Gesztenyefesztivál 
Gesztenyés Kert 
17–18.
www.facebook.com 
 
Faszénen sült gesztenye minden mennyiségben, gesztenyés kürtőskalács, fánk, rétes, sütemények, lángos, csokoládék, édességek és még megannyi gesztenyés finomság! Gesztenyesör, gesztenyepálinka, gesztenyelikőr, újborok és Márton-napi libás finomságok! A Budai Gesztenyefesztivál részt vesz a XXVI. Mentsük meg a Gesztenyés kert fáit! programban! A megmozdulás célja, felvenni a harcot a gesztenyefa legádázabb ellensége, az aknázómoly ellen. Az eseményre a fesztivál első napján azokat az önkénteseket várják, akik segítenek a gesztenyefák lombjainak összeszedésében. Minden jelentkezőt egy pohár forró gesztenyés almakoktéllal várnak. Ingyenes! Bővebben >> 
 
Karinthy-túra 8. 
Moha Kávéház és Kultúrtér  
18-án 11h
www.facebook.com  
 
A játék menete: a résztvevők a Moha Kávézóban kitöltenek egy Karinthy-totót, majd egy feladatlap segítségével elindulnak a túrára olyan helyszíneket felkeresve, melyek valamilyen módon kapcsolódnak a Karinthy-családhoz. A program regisztrációköteles. Regisztrálni a varosikultour@gmail.com címen 2018. november 16-a éjfélig lehet. Jegyár: 500-700 Ft.  
 
kiskertpiac – slow gasztro market 
Anker't  
18-án 10h
www.facebook.com  
 
A kiskertpiac minden alkalommal ugyanaz, és mindig más. Novemberben a gasztronómia kerül középpontba, csakúgy, lassulósan. Minőségi, elsősorban helyi alapanyagokból készített ételek, készítmények elvitelre, ahogy az már megszokott. Ez alkalommal azonban helyben fogyasztásra is kínálják termékeiket árusaink. A kiskertpiac a városi kertészek, növényrajongók és a természetes dizájn kedvelőinek a piaca is, így a megszokott, kedvelt áruválasztékon kívül kiállítóink azokat a megoldásokat kínálják, ahogyan a növényekkel, a természetközeli alapanyagokból készült kiegészítőkkel és a lakberendezési tárgyakkal meghittebbé és fenntarthatóbbá tehetjük az étkezést. 
 
2018.11.14
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.