Kedvenc helyek

Több mint Afrika! - Nancy Vieira (RGB), Djénéba & Fousco (ML)

[ world music ]
Budapest, Müpa Budapest, november 28. 20:00
Bissau-Guineában látta meg a napvilágot, viszont a Zöld-foki-szigeteken nőtt fel Nancy Vieira. Aztán portugál egyetemistaként futott be a most 43 éves énekesnő, aki mellett Mali mágikus hangjai is szót kapnak ma, melyek távol Afrikától is nagyot szólnak.
Lisszabonban él a zenéjébe brazil és karib-tengeri hatásokat is beolvasztó előadó, kinek ereiben zöld-foki ritmusok lüktetnek. Negyedik albumán, a Manhã Floridán Mário Lúcio, Teofilo Chantre és Eugenio Tavares is besegített; így az űrt, amit Cesaria Evora hagyott maga után, jó eséllyel töltheti be a morna új „nagykövete”. Djénéba Kouyate és férje, Fousseyni Sissoko pedig a bamakói művészeti akadémián jött össze. Az európai világzenei rádiók rendesen ráharaptak a misztikus mali hagyományokat újszerűen éltető, Kayeba Khasso című, idei anyagra is. 
 
Jegyár: 2300-4900 Ft 
Air
2018.11.15
|


Játék
Decemberben ismét visszatér a Gregorian Budapestre a középkori hagyományos és modern dalok fúziójával! A Szent Dalok (Holy Chants) című karácsonyi koncertet 13-án a MoM Sportban élvezheti a magyar közönség.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.