A Szépművészeti Múzeum állandó kiállításai is megújultak

Több mint három évig tartó felújítási munkálatokat követően, október 31. óta újra látogatható a Szépművészeti Múzeum. Az 1906-ban megnyílt múzeum történetének legnagyobb és legátfogóbb rekonstrukciós munkálatai során nem csupán a múzeum épülete újult meg, hanem a gyűjtemény eredeti koncepciójához visszatérve, annak állandó kiállításait is újrarendezték.
Több évtizedes távollét után a magyar művészeti anyag is hazatért a Szépművészetibe, így a múzeum a kibővített és megújult egyiptomi és görög-római művészeti gyűjteménye mellett a 18. század végéig együtt mutatja be az egyetemes és a magyar művészet történetét. Az állandó tárlatok mellett a múzeum újranyitása óta a Leonardo da Vinci és a budapesti lovas című kamara-kiállítással is várja a látogatókat a reneszánsz stílusú Michelangelo teremben, amely az elmúlt évtizedekben a látogatóktól elzárva, irodaként funkcionált. Ugyancsak most látható hetven év óta először a román kori templombelsőt mintázó Román Csarnok is.
2018.11.19
|
(8 kép)


Játék
Egy nap Maggie, a tinédzser megkéri Sue Annt, a magányos nőt, hogy vegyen neki és pár barátjának piát, és Sue Ann kapva kap az esélyen, hogy szert tegyen pár gyanútlan, ám nála fiatalabb barátra.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.