Ünnepi Takács Zsuzsa-est a Katonában

Budapest, Katona József Színház, 2018. november 23. 19:00
November 23-án tölti be nyolcvanadik évét Takács Zsuzsa, Kossuth-díjas költő, író, amely alkalom méltó megünneplésére a PanoDráma független színház egész estés produkciót készített Életrajz-változatok Takács Zsuzsára címmel.
A Katona József Színházban megrendezett esten a szerző személyesen is ott lesz, csakúgy, mint művei jeles színészek tolmácsolásában. 
 
„Költészete csak a magyar irodalom legnagyobbjaiéhoz mérhető” – írta monográfusa, Bodor Béla az idén nyolcvanadik évét betöltő Takács Zsuzsa Kossuth-díjas költőről, akinek írásai minden korosztályt megszólítanak. Ezt bizonyítja az is, hogy 2017-ben Ha van lelkünk ugyan című verse bizonyult messze a legnépszerűbb irodalmi alkotásnak az interneten: mindenféle hírverés nélkül 72 ezren olvasták. A Katona József Színházban este 7 órától megrendezett beszélgetőesten Molnár Piroska, Máté Gábor, Mácsai Pál, Szamosi Zsófia, Fekete Ernő, Urbanovits Krisztina és Bartsch Kata elevenítik meg Takács Zsuzsa verseit és prózáit, az ünnepelttel Forgách András író és esztéta beszélget majd. 
 
 
2018.11.19
|


Szüret.
Szentendre, ÚjMűhely Galéria, október 22. - november 17.

Filmek és színészek - Inkey Alice kiállítása.
Budapest, FilmesHáz, október 24. - november 15.

Áramlás - FFS új tagjainak kiállítása.
Budapest, K.A.S. Galéria, október 22. - november 13.

Játék
Az Éles Gábor Triót a névadó 2009-ben hívta életre Móré Attilával, azzal a céllal, hogy egy sajátságos zenei nyelvet beszélő alkotói közösséget hozzon létre, mely 2010-ben Szkladányi András basszusgitárossal egészült ki.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.