Sorra nyílnak az adventi vásárok országszerte és a fővárosban

Ünnepvárás karácsonyfával, fényjátékkal, betlehemmel, gyertyagyújtással, forralt borral, koncertekkel, gyerekprogramokkal, jégpályával, óriáskerékkel és az elmaradhatatlan kézművesvásárokkal... Hangolódjunk a karácsonyra adventi vásárokon!
November 23-án nyílik a veszprémi karácsonyi vásár, az ünnepvárás időszakában egyebek mellett koncertek, kézműves-foglalkozások, mesekuckó várja az érdeklődőket városszerte. 
 
A tavalyinál is nagyobb óriáskerék kápráztatja el a látogatókat a november 24-én, szombaton nyíló debreceni adventi vásárban. A Debrecen Eye névre keresztelt, 45 méter magas, zárt gondolás óriáskerék 360 fokos körpanorámát biztosít a látogatóknak, és a tervek szerint január 6-ig használhatják a vendégek. A vásár különlegessége lesz továbbá a melegedő, hütte is, amelyet Németországból, a Fekete-erdőből hoztak a Kossuth térre, és amelyben többek között megkóstolható majd az eredeti Fekete-erdei forralt bor is.  
 
Szegeden szintén óriáskerék épül advent idejére, a tíz emelet magas látványosság mellett pedig november 23-tól szalmalabirintus, fényfestés és szabadtéri jégpálya is várja az ünnepekre készülődőket a Tisza-parti városban. 
 
November 26-án Miskolcon is kigyúlnak a fények, ahol az ország legnagyobb Szeretetdoboza mellett, óriáskerék, kürtőskalács, fényfüzér és adventi koszorú fogadja a látogatókat egy hónapon keresztül. 
 
Az Egerszegi Advent 2018 keretein belül csaknem 300 óvodás lép fel Zalaegerszegen, a Mindszenty téren, a Dísz téren pedig megnyitják a jégpályát és színpadi programokkal, valamint kézművesvásárral várják a látogatókat november 29. és december 24. között. 
 
Mesék, ízek, illatok, közös élmények, meghitt hangulatok a pécsiek közös ünnepéért! A Pécsi Adventi Kézműves és Mesevásár idén november utolsó napján nyitja kapuit a Széchenyi téren. 
 
Szintén 30-án veszi kezdetét az Adventi Téli Fesztivál Győr 2018 rendezvény az egy nappal korábban induló Öt Templom Advent fesztivállal karöltve, ami ünnepi hangulatot és számos kulturális programot kínál a helyieknek.
 
Szentendre adventi dallamokkal, fényfestéssel és ünnepélyes gyertyagyújtással készül a négy adventi vasárnapon decemberben, adventi vására január 6-ig nyitva tart. December 1-től a Budaörsi advent is várja a helyieket a Templom téren, másnap Budafokon nyílik az Advent a Picatéren elnevezésű rendezvény színpadi programokkal, karácsonyfával, adventi koszorúval, jégpályával és meghitt hangulattal, ami egészen december 21-ig élvezhető. 
 
Budapesten először a Vörösmarty téri karácsonyi vásár nyitotta meg kapuit, november 23-ától pedig már a Városháza park is ünnepi hangulatban fogadja a fővárosiakat, hiszen nyit az Advent Budapesten Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár. Szintén pénteken nyílik az Adventi ünnep elnevezésű rendezvénysorozat a Bazilikánál, amely jégpályával, vásárral és fényjátékkal várja a látogatókat egészen január 1-jéig.
 
Egy héttel később, november 30-án Óbuda is ünneplőbe öltözik, ahol idén is kézművesvásárral, gasztrosétánnyal, valamint számos koncerttel, gyerekprogrammal és jégpályával örvendeztetik meg a látogatókat. December 2. és 23. között a Várkert Bazárba is érdemes lesz ellátogatni, ahol élő betlehemmel, koncertekkel, táncszínházi előadásokkal, gyerekprogramokkal, valamint kézműves- és kortárs iparművészeti vásárral készülnek az adventi időszakra. 
 
(MTI, est.hu)
 
2018.11.22
|


Játék
A törvény embere, Luke Hobbs és a kitaszított Deckard Shaw szövetségre lépnek, amikor egy kibernetikailag felturbózott ellenség fenyegeti az emberiség jövőjét.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.