Afrika Napok

Budapest, Dürer Rendezvényház, 2018. december 1 - 2.
Pezsdítően forró afrikai hangulat vár mindenkit hétvégén a Dürer Rendezvényházban! Fotókiállítás, kézműves-foglalkozás, táncoktatás, gasztronómia, kerekasztal-beszélgetés, élménybeszámoló, koncert és filmvetítés is szerepel a programban, amelynek a központi témája Afrika, a fekete kontinens.
A kétnapos rendezvényen bemutatkozik Afrika színes és magával ragadó kultúrája, legyen az tánc, zene vagy gasztronómia, emellett az érdeklődők izgalmas előadásokon keresztül kaphatnak betekintést a kontinens jelenlegi helyzetébe. Szó lesz arról, milyen a lakhatás, az egészségügy, hogyan zsákmányolják ki az ott található természeti értékeket, vagy épp miként zajlik a Jane Goodall által megkezdett gorillavédelem, valamint több Afrikával foglalkozó egyesület is képviselteti magát a Dürer Házban. 
 
Filmvetítések is lesznek a közelmúlt afrikai tematikájú műveiből: a Könnyű leckék című doku egy Magyarországon élő 17 éves szomáliai lány életét mutatja be, Vranik Roland játékfilmjének, Az állampolgárnak a főhőse szintén egy afrikai menekült, akinek legfőbb vágya, hogy megszerezze a magyar állampolgárságot, a Nem Vagyok Boszorkány című 2017-es filmdráma pedig Afrika sötét oldaláról lebbenti le a fátylat, a kontinensről, ahol még ma is erőteljesen élnek az ősrégi babonák. 
 
A programok mindkét napon 10-től 22 óráig zajlanak.
 
2018.11.27
|


Játék
A Budapest Borfesztivál 28. alkalommal várja a borozni, kikapcsolódni, szórakozni vágyókat a főváros egyik legimpozánsabb helyszínén, a megújuló Budai Várban.
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.