1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény

állandó kiállítás
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria
December 7-től az 1800 utáni Nemzetközi Gyűjtemény kiemelt darabjaiból nyílik kiállítás a Magyar Nemzeti Galériában: a több mint két évszázadot felölelő, jelenkori alkotásokat is bemutató új nemzetközi válogatásban a jól ismert remekművek mellett számos újdonságot is megtekinthetnek a látogatók.
A kiállítás két fő kronológiai egységből áll. A 19. századi termek a késő romantikától a szimbolizmusig terjedő időszakról adnak áttekintést. A francia impresszionizmus nagy alakjai – Cézanne, Pissarro, Monet – mellett osztrák, német, belga, skandináv alkotók – Lenbach, Leibl, Meunier, Gallén-Kallela – művei is láthatók lesznek, míg a 20. századi és kortárs szekciók különféle tendenciák és kérdésfelvetések köré szerveződnek, bemutatva az elmúlt évtizedek néhány fontos nemzetközi áramlatának alkotóit, így Günther Ueckert, Victor Vasarelyt, Josef Alberst és Peter Halley.
 
A kiállításon ugyancsak kiemelt hangsúlyt kapnak az utóbbi évek szerzeményei, például Michelangelo Pistoletto, Erwin Wurm, Antoni Tàpies, Eduardo Chillida, Vera Molnar, Simon Hantaï munkái.
2018.11.26
|


Sokan úgy hiszik, régen sárga volt a Nap.
Budapest, Trafó, 2018. december 15. - 2019. január 27.

Kép-Élmény.
Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 18. - 2019. március 10.

Only From a Pure Source.
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. december 20. - 2019. április 9.

Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.