Programok hétvégére

2018. november 30.-december 2.
Csokigyűjtés, adventi vásárok, régimódi karácsony, dizájnpiknik... Elérkeztünk advent első vasárnapjához! Az ünnepváró programok mellett kiállítás, vetítés és Afrikát bemutató fesztivál is szerepel hétvégi programajánlónkban.
Csokigyűjtés a Púderben 
Púder Bárszínház 
november 10.-december 7. 
www.facebook.com 
 
A tavalyi sikeres akció után idén is megrendezik a csokoládégyűjtést gyermekotthonokban élő gyerekek számára. A Púder Bárszínház csokigyűjtőponttá válik, így remélve, hogy még több gyerkőcnek tudnak a szervezők örömet szerezni. 
 
Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár 
Városháza park  
november 23.- december 28.  
www.adventbudapest.hu 
 
Kedden és csütörtökön a fővárosi iskolák, hétköznap esténként pedig az amatőrök veszik birtokba a fűtött hüttét, esténként jobbnál jobb hangulatos koncertek követik egymást. Hétvégén főként gyerekprogramok, gyerekszínházi előadások, közös éneklés, bibliai mese- és kézműves foglalkozások lesznek, többek között érkezik a Bárókerti Bábszínház, a Tekergő Színház és a Muzsikáló Manó Matiné is. Ingyenes! Bővebben >> 
 
drMáriás Magyar Nemzeti Festészetet! 
A38 Hajó 
november 28.-december 9. 
www.a38.hu 
 
drMáriás egyedülálló alkotói nyelvezetének úgy tűnik kifogyhatatlan tulajdonsága az a hamisíthatatlan szarkasztikus humor, amelynek köszönhetően a festményeit nézve egy hatalmas kabaréelőadás kellős közepén érezhetjük magunkat, ott, ahol a művészet visszanyerve katartikus tulajdonságát valóban felszabadíthat a hétköznapi valóság terhei alól. 
 
Advent Óbudán 
Óbuda 
november 30.- december 23.  
www.adventobudan.hu 
 
Zenei fellépők, gyermek programok, kézműves vásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány várja a látogatókat. Ingyenes!  
 
TEDxLibertyBridgeWomen: Tegyük oda magunkat! 
Hatszín Teátrum 
november 30. péntek, 9.30-20.30  
www.tedxlibertybridgewomen.com 
 
A fennálló helyzetbe való beletörődés ideje lejárt. A nők a világ minden táján kezükbe veszik az ügyeiket, hogy a jövőt olyanná alakítsák, amilyet mind látni szeretnénk – mi Magyarországon is. Bármi is legyen az érdeklődésük és tehetségük fókuszában – a politika, a tudomány, a technológia, a művészet –, ezek az úttörő nők kérlelhetetlenül feszegetik és áttörik a határokat. 
 
A Kiskakas bemutatja: MOME Anim Premier 
Toldi mozi 
november 30. péntek, 19.00-22.30
www.kiskakas.hu  
 
A Moholy-Nagy Művészeti Egyetem animációs tanszéke MOME Anim Premier címmel tart vetítéseket, bemutatják a legújabb BA vizsga- és MA diplomafilmeket. Ismét lesz MOME Anim Grafix vásár, melyen megtekinthetők lesznek a képregénnyel diplomázók munkái egyéb printekkel kiegészítve. 
 
Hopp@Péntek – Kurátori tárlatvezetés 
Hopp Ferenc Ázsiai Művészeti Múzeum  
november 30. péntek, 16.30  
www.hoppmuseum.hu 
 
Válóczi Róbert indológus, az ISTEN/NŐ kiállítás kurátora a nagy Istennő, Dévi különböző megjelenési formáival és a hozzájuk kapcsolódó tradíciókkal ismerteti meg az érdeklődőket. Jegyár: 1200 Ft. 
 
Óbudai Dizájn Piknik 
Esernyős  
december 1–2.  
www.facebook.com 
 
A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket. A tervezők és designerek művészi munkái között akár egyedi karácsonyi ajándékokra is lelhetünk, miközben beszélgetni is lehet a tervezőkkel. Ingyenes!  
 
Afrika Napok 
Dürer Rendezvényház 
december 1-2., 10-22h 
www.afrikaert.hu 
 
Fotókiállítás, kézműves-foglalkozás, táncoktatás, gasztronómia, kerekasztal-beszélgetés, élménybeszámoló, koncert és filmvetítés is szerepel a programban, amelynek a központi témája Afrika, a fekete kontinens. Bővebben >> 
 
Régimódi karácsony 
Károlyi-kert 
december 2. vasárnap, 9.30  
www.greetingsfrombudapest.hu 
 
A régimódi karácsonyi sétán bepillanthatunk a századforduló karácsonyi készülődésébe, felkereshetjük az egykori üzletek ekkor már fényárban úszó kirakatait, a régi karácsonyi vásár helyszínét, ahol a kofák a parázs mellett melegedve árulták a medvecukrot, perecet, sült gesztenyét. Regisztráció a www.greetingsfrombudapest.hu oldalon. 
2018.11.28
|


Játék
A PanyolaFeszt arra törekszik, hogy a vidék hagyományait, értékeit csokorba gyűjtve megmutassa a helybélieknek és a faluba érkezőknek egyaránt.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.