David Hockney és Van Gogh

Amszterdam, Van Gogh Múzeum, 2019. március 1.-május 26.
David Hockney nemrég megdöntötte minden idők aukciós rekordját, melyet élő művész alkotásáért fizettek ki. Egyik leismertebb festményért, az 1972-ben készült Pool with Two Figures (Medence két alakkal) című alkotásáért 90 millió dollárt fizettek ki a New York-i Chirstie’s árverésén, ami jócskán meghaladta Jeff Koons 2013-as rekordját.
David Hockney festményeiből rendez jövőre izgalmas tárlatot az amszterdami Van Gogh Múzeum, aminek alapkoncepciója, hogy bemutassa Van Gogh hatását a ma élő leghíresebb pop art művészre, melyek leginkább Hockney ’90-es évektől készült úgynevezett Yorkshire-i tájképek sorozatának darabjain érezhetők. A Hockney – Van Gogh: The Joy of Nature című kiállítás 2019. március 1-től május 26-ig látható a Van Gogh Múzeumban. 
 
(Forrás: Guardian/Van Gogh Museum Amsterdam) 
2018.12.03
|


Játék
Az Oscar-díjas Robert Zemeckis rendezésében érkezik ez a merész, varázslatos és időszerű film, amely magával ragadó igaz történetet mesél el egy megtört férfiról, aki rádöbben, hogy a művészi kreativitás képes meggyógyítani a lelken esett sebeket.
Balatoni ajánlónk bióban! Badacsonyi futás (meg még sok más helyszínen is), gyenesdiási VW bogártalálkozó, Iszkiri zenekar a siófoki Plázson, Zamárdi B-my-lake és még sok sok program! #badacsony #dulorefutunk #iszkirizenekar #karavankemping #gyenesdias ##vwbogár #bogártalálkozó #bmylake
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.