Ünnepi programok hétvégére

2018. december 7-9.
Most már tényleg csak néhány hét választ el bennünket a karácsonytól, így hétvégi programajánlónkat is az ünnepi programoknak szenteltük. A hagyományos és történelmi, valamint a dizájn és kutyabarát adventi vásárok mellett ünnepi koncert és karácsonyi ronda pulcsis futás is kimozdulásra csábít hétvégén.
Téli Fesztivál és Karácsonyi Vásár
Városháza park 
november 23.- december 28-ig 
www.adventbudapest.hu  
 
Kedden és csütörtökön a fővárosi iskolák, hétköznap esténként pedig az amatőrök veszik birtokba a fűtött hüttét, esténként jobbnál jobb hangulatos koncertek követik egymást. Hétvégén főként gyerekprogramok, gyerekszínházi előadások, közös éneklés, bibliai mese- és kézműves-foglalkozások lesznek, többek között érkezik a Bárókerti Bábszínház, a Tekergő Színház és a Muzsikáló Manó Matiné is. Bővebben >>
 
Advent Óbudán 
Óbuda 
november 30.- december 23. 
www.adventobudan.hu 
 
Zenei fellépők, gyermekprogramok, kézművesvásár, ízletes falatokat kínáló gasztrosétány várja a látogatókat. 
 
Advent a Várkert Bazárban 
Várkert Bazár  
december 2-23-ig, vasárnaponként 
www.varkertbazar.hu 
 
Számos program várja a látogatókat a karácsonyi hangulat és készülődés jegyében, amely minden korosztály számára tartogat különlegességeket. 
 
Advent Szentendrén 
Szentendre 
december 2.-január 7-ig 
www.szentendreadvent.hu 
 
Szentendre történelmi belvárosa ünnepi díszbe öltözik az adventtől vízkeresztig tartó időszakban. Adventi vásár a Dumtsa Jenő utcában, szabadtéri rendezvények, változatos művészeti és kulturális programok és kiállítások várják a látogatókat. Ingyenes!  
 
IV. Karácsonyi ronda pulcsis futás 
Margitsziget, Futópálya 
december 8. szombat, 10.00–11.30
www.facebook.com
 
Jótékonysági futás ronda pulóverekben és kiegészítőkben a margitszigeti futópályán. Idén a szervezők minimum 50 csomagot szeretnének készíteni egy 50 fős női éjszakai menedékhely lakóinak. Amit várnak: női sapkákat, sálakat, kesztyűket, ruhadarabokat, könyveket, bármilyen bizsut, pipereszert, tisztálkodási szereket, bejglit, szaloncukrot. 
 
Kispesti karácsonyváró kincses vásár 
Kispesti Munkásotthon MH (KMO) 
december 8. szombat, 10-18h 
www.kmo.hu 
 
Kézművestermékek vására várja a látogatókat Kispesten.  
 
Adventi Premium Art Fair 
B32 Galéria és Kultúrtér 
december 8. szombat, 11.00–19.00  
www.facebook.com 
 
Kortárs iparművészek dizájnvására. 
 
Szimpla kutya – kutyabarát karácsonyi vásár 
Szimpla kert 
december 8. szombat, 12.00–18.30  
www.szimpla.hu 
 
A vásárban a kézműveskellékek, kutyabarát termékek beszerzésén túl a látogatók megoszthatják a kutyás városi lét tapasztalatait. 
 
Adventi Kastélynapok – adventi koncertek 
Gödöllő, Grassalkovits-kastély 
december 8–9.  
www.kiralyikastely.hu 
 
8-án, 19 órakor Bogányi Gergely és Szilasi Alex ünnepi zongorakoncertje, 9-én, 19 órakor a Gödöllői Szimfonikus Zenekar és a Prelude Vegyeskar hegedűversenye hoz ünnepi hangulatot Gödöllőre. Bővebben >> 
 
Óbudai Dizájn Piknik 
Esernyős 
december 8–9.  
www.esernyos.hu
 
A Szindbád Rendezvénytérben kialakított Designfal szemet gyönyörködtető, kreatív alkotásokkal fogadja a betérőket. A tervezők és designerek művészi munkái között akár egyedi karácsonyi ajándékokra is lelhetünk, miközben beszélgetni is lehet a tervezőkkel. 9-én, 15 és 19 óra között Adventi szöszmötölő a Nyomda Galériával, ahol az egész család karácsonyi nyomatokat készíthet, kipróbálhatják a hagyományos írógépet és megismerhetik a klasszikus nyomdászatot, illetve a nyomdagép működését is. Ingyenes! 
 
Adventi Vásár - III. Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó 
Magyar Nemzeti Múzeum 
december 8–9., 10-18h 
www.mnm.hu 
 
Az igényes kézművestermékek mellett változatos programok is helyet kapnak. Szakmai előadásokkal, kézműves-bemutatókkal, koncerttel, viseletmustrával és többféle vívóversennyel várják a látogatókat. Jegyár: 800-1500 Ft. 
 
Kézműves vásár és ajándékkészítő műhelyek 
Hagyományok Háza 
december 8–9.  
www.hagyomanyokhaza.hu 
 
Több mint ötvenféle kézműves technikával készült ajándéktárgy közül válogathat kedvére minden látogató. A részvétel ingyenes, de regisztrációhoz kötött!  
 
Csak a Mentes – karácsonyi vásár 
Duna Palota  
december 8–9.  
www.csakamentes.hu
 
Több mint 60 kiállító felkészülve várja a vendégeket. A glutén-, laktóz-, cukormentes, bio, paleo és vegán termékek mellett lesznek workshopok, ételbemutatók. 
 
 
2018.12.05
|


Játék
Kitűnő budapesti indie-rock zenekar, amely Európát is készül meghódítani.
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.