Gyerekprogramok a héten

Budapest, 2018. december 6 - 12.
Íme, egy hétnyi adventi program az egész családnak! Most megtudhatjuk, hogyan kerülhet ásvány a karácsonyfára, hová lett a köddé vált Mikulás, de a karácsonyi ünnepkör antik gyökereiről is hallhatunk. Ünnepvárás mesékkel, koncertekkel, adventi fabrikálással.
Angyalföldi Gyermek- és Ifjúsági Ház 
www.kult13.hu 
december 9-én 16.30:
Micimackó – Az Árnyas Mesék Társulatának előadása 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Az előadás a hagyományos árnyjátékból kiindulva, a mai fénytechnikát felhasználva jutott el a jelenlegi formájáig. Jegyár: 1350-1850Ft.  
 
Angyalföldi JAMK 
www.kult13.hu 
december 12-én 10h: 
Zongimesék – komolytalan komolyzene 
 
Ajánlott korosztály: 4+. Zenés, játékos kalandozás ismert zeneszerzők körül. Jegyár: 1350-1850Ft.  
 
Aquincumi Múzeum és Régészeti Park 
www.aquincum.hu 
december 9-én 11–16h: 
Saturnalia – A karácsonyi ünnepkör gyökerei az Antikvitásban 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Trappolka zenés foglalkozás, ókori játékok, ajándékkészítő kézműves-foglalkozások és még számos program várja a látogatókat. Ingyenes!  
 
Barabás Villa 
www.barabasvilla.hu 
december 9-én 11h: 
Villa.berek – mesekuckó 
 
Ajánlott korosztály: 4-7. Az elmesélt történet megnyugtat, tanít a világról, gazdagítja a képzelőerőt. A diavetítés mellett egy-egy interaktív mesével várja a kicsiket Dömök Edina. Decemberben karácsonyi hangulatban, ünnepi mesék érkeznek. Ingyenes!  
 
Esernyős
www.esernyos.hu
december 9-én 15–19h:
Adventi szöszmötölő a Nyomda Galériával
 
Ajánlott korosztály: 5+. Gyerekek és felnőttek, az egész család karácsonyi nyomatokat készíthet, kipróbálhatják a hagyományos írógépet és megismerhetik a klasszikus nyomdászatot, illetve a nyomdagép működését is. Ingyenes! 
 
Jurányi Produkciós Közösségi Inkubátorház 
www.juranyihaz.hu 
december 8-án 11h: 
GóleMese 
 
Ajánlott korosztály: 3-9. Hogyan kerül egy történetbe egy fél takaró, egy gránátalma magja, Salamon király, egy méhecske, és az igazság mécsese? A rabbi elmeséli, miközben a mese erejével próbál életet lehelni a Gólembe! Jegyár: 1500 Ft.  
 
KlauzálHáz  
www.klauzalhaz.hu
december 11-én 10h
Manócska Színház – Télapó karácsonyi rénszarvasa
 
Ajánlott korosztály: 3-10. Rudolf a kis rénszarvas piros orral születik, emiatt társai sokat csúfolják. Már-már elbújdosna a világ elől, amikor barátokra lel, akik nem bántják azért, mert más mint a többiek. Barátai segítségével legyőzi, sőt jószívűvé változtatja Mikulás ősi ellenségét Viharellát. Hóvihar miatt csak Ő vezetheti a Mikulás szánhúzóit, mivel sokat csúfolt orra messzire világít. A Karácsony így meg lesz mentve, és a kis rénszarvasból hős lesz. Jegyár: 900 Ft.
 
december 12-én 14h: 
Gulliver Színház – Lizi karácsonya 
 
Ajánlott korosztály: 7+. Lizi anyukájával és apukájával együtt már készülődik a karácsonyra. Lizi nagy álma, hogy idén ő is olyan szuper telefont és számítógépet kapjon, mint ami a többieknek van az iskolában, azonban a drága holmiknak bizony nagy ára van. Lizi elhatározza, hogy eladja kedvenc plüss játékát, hogy megszerezhesse az áhított kütyüket. Jegyár: 900 Ft.  
 
Kőrösi Csoma Kőbányai KK + KÖSZI 
www.korosi.org 
december 8-án 10h: 
Alma együttes koncert 
 
Ajánlott korosztály: 2+. A zenekar teljesen megújult repertoárral és hangzással szórakoztatja a megszokott színvonalon a kicsiket és nagyokat. Jegyár: 1800-3200 Ft.  
 
Lipták Villa (Zeg-Zug Művelődési Ház) 
www.liptakvilla.hu 
december 6-án 17h: 
Mikulás a villában 
 
Ajánlott korosztály: 3+. A villába látogat a Mikulás krampuszokkal, énekkel, verssel, játékkal, ajándékokkal! A részvétel regisztrációhoz kötött! Jegyár: 1300 Ft.  
 
Magyar Kereskedelmi és Vendéglátóipari Múzeum 
www.mkvm.hu 
december 9-én 10–12h: 
Szorgoskodó I. – Családi kézműves délelőtt 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Tudod már, hogy mit ajándékozol szüleidnek vagy testvérednek? Esetleg rajzolsz valami szépet és bekeretezed? Készíts VARÁZSKÉPET ajándékba! A program regisztrációköteles. Regisztrálni december 8-ig lehet. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Magyar Nemzeti Múzeum 
www.mnm.hu 
december 8–9. 10–18h: 
Adventi Vásár – III. Történelmi Kézműves Vásár és Hagyományőrző Találkozó 
 
Ajánlott korosztály: 6+. Az igényes kézművestermékek mellett változatos programok is helyet kapnak. Szakmai előadásokkal, kézműves-bemutatókkal, koncerttel, viseletmustrával és többféle vívóversennyel várják a látogatókat. Jegyár: 800-1500 Ft.  
 
Magyar Természettudományi Múzeum 
www.nhmus.hu 
december 8-án 10h: 
Műhelytitkok: Hogyan kerülhet az év ásványa a karácsonyfára? – Minerofil advent a múzeumban 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Interaktív ismeretterjesztő kézműveskedés az Ásványtár mineralógusaival: Jánosi Melindával, Kis Annamáriával és Topa Boglárkával. Ingyenes!  
 
Óbudai KK - 3K 
www.kulturkozpont.hu 
december 8-án 16h: 
Köddé vált Mikulás 
 
Ajánlott korosztály: 3-10. A Mikulás teli puttonnyal elindult, hogy ajándékot vigyen a mesék szereplőinek. Csakhogy útközben nagy baj történt. Nyoma veszett, köddé vált. Senki se látta. Nem marad más hátra, mint útra kelni és megkeresni őt a mesék földjén, ha törik, ha szakad. Különben nem érkezik meg időben a gyerekekhez. És azt, ugye, senki sem szeretné? Még az is előfordulhat, hogy csak a varázslat segíthet. A műsorban megzenésített versekből kerekedik ki a történet. Jegyár: 1000 Ft.  
 
Óbudai Kulturális Központ 
www.kulturkozpont.hu 
december 9-én 10h: 
Két Mikulás egy erdőben – Családi vasárnapok 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Az előadás elején megérkezik a Mikulás bácsi és egy régi mesébe kezd, melyet aztán a gyerekekkel együtt énekekkel, versekkel tesznek még izgalmasabbá. A megelevenedett erdőben olyan mesébe kerül bele a Mikulás, amelyre maga sem számított. Jegyár: 1000-1500 Ft.  
 
Óbudai Platán Könyvtár 
www.platankonyvtar.hu 
december 8-án 11–13h: 
 
Ajánlott korosztály: 5+. Gyere és készülj a karácsonyra! Itt a lehetőség, hogy egyedi adventi naptárat alkoss a családnak. Ingyenes! 
 
december 11-én 17h: 
Állati jó hely 2. 
 
Ajánlott korosztály: 7+. Hol tudjuk egyszerre megnézni a különböző földrészek állatait? Mi a szerepe az állatkerteknek? Mitől érdekes a budapesti Varázshegy? Az Elveszett Állatok Alapítvány ismét az állatkertek világába kalauzol el bennünket. Ingyenes!  
 
Stefánia Palota - Honvéd Kulturális Központ 
www.bphkk.hu 
december 9-én 10–15h: 
„Mikulásország a Stefánián” 
 
Ajánlott korosztály: 3+. Üvegfestés, csuhébábkészítés, gipszfestés, karácsonyi és Mikulás-díszek készítése és vetélkedők várják az érdeklődőket. Jegyár: 1800 Ft.  
 
Vigyázó Sándor MH 
www.vigyazomh.hu 
december 8-án 10h: 
Vasútmodell-kiállítás, játszóház és börze 
 
Ajánlott korosztály: 3+. A klub Magyarországon egyedülálló, modulrendszerű villamos terepasztalából tekinthető meg egy főként új vagy eddig még nem látott elemekből álló, 22 méteres részlet. Megújult vonalvezetéssel lesz kipróbálható a már jól ismert interaktív LGB is. Mindemellett további irányítható terepasztalok, Playmobil vasút, illetve játék- és modellbörze is várja az érdeklődőket. Jegyár: 200-300 Ft.
  
2018.12.05
|


Demóna: A sötétség úrnője

amerikai családi film, 118 perc, 2019

Kópé

amerikai-kanadai animációs film, 87 perc, 2019

Playmobil: A film

német-francia animációs film, 99 perc, 2019

Mi újság, kuflik?

magyar animációs film, 77 perc, 2019

A kis kedvencek titkos élete 2

amerikai-francia-japán animációs film, 86 perc, 2019
További gyerekfilmek
Ifjúsági/gyerek műsorok a TV-ben
H
14
K
15
Sze
16
04:04
Pat, a kutya
2017, I. évad, 21. rész: Jurassik Pat
04:05
Chuck megoldja
I. évad, 17. rész: Harapj a jövőbe
04:10
Gumball csodálatos világa
2011, III. évad, 562. rész: A senki
04:10
Timmy
II. évad, 24. rész
04:10
Pat, a kutya
2017, I. évad, 22. rész: Rémület a sátorban
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.