Kiscsillag Fesztivál

Budapest, Átrium, 2018. december 12-14., 19.30
A közönség háromnapos fesztivál keretében találkozhat utoljára a Kiscsillag zenekarral. A Kiscsillag Fesztiválom színpadra kerül minden, ami a zenekar műsorán szerepelt az év során.
Lesz Semmi konferencia, Idáig tudom a történetet popszappanopera, Dalok párban „interaktív” koncert, és első alkalommal áll színpadra Szesztay Dávid, az együttes billentyűse/gitárosa Dalok bentre című szólóanyagával, ami november 21-én jelent meg Lovasi András kiadójának gondozásában. 
 
Részletes program:
 
December 12., 19:30
 
Idáig tudom a történetet 
popszappanopera 
 
„Egy történetet bármikor abbahagyhatunk, valakinek mindenképp jó lesz. Például Leonardo di Caprio beesik a Titanic mellé és lassan elalszik a 4 fokos vízben. Kate Winslet szemszögéből ez tragédia, ha meg a halak szempontjából nézzük, akkor egy szerencsés véletlen. Mikor elköltöztem otthonról, kicsit fényesebbnek tűnt a jövő. A gyerek azt mondta, úgyis kínos volt már az osztályban, hogy már mindenkinek elváltak a szülei, csak neki nem. Az egyetemen a kötelező sajnálkozások után pár sör mellett biztosítottak róla, hogy irigyelnek, Zsuzsa csak csendben örült, gondolom nem akart a mohóságával elrémiszteni, de azért mondta, hogy milyen jó lesz, most mindig együtt alhatunk.” 
Szerző: Papp Sándor Zsigmond, Lovasi András, Leskovics Gábor 
Rendező: Földes Eszter 
Szereplők: Hevér Gábor, Szatory Dávid, Földes Eszter 
Zene: Kiscsillag 
 
 
December 13., 19:30 
 
Dalok párban + Szesztay Dávid, Dalok bentre 
(lemezbemutató) 
 
Daok párban
Több mint hetven – jórészt a zenekar szerzői által írt,- dalból válogat a Kiscsillag ezen az estén. A dalokat párba soroltuk egy-egy témához kapcsolódva, a témákat cetlikre írva, egy kalapba kevertük össze, és a közönség soraiból jelentkezők húzzák ki őket, ily módon minden este más és más dalok, más és más sorrendben hangzanak el, létrehozva ezzel egy interaktív show és egy hagyományos koncert furcsa keverékét, ami néha a zenekar számára is váratlan fordulatokat produkál. Tisztára, mint az élet! 
A több mint egy éve futó előadássorozat most Budapesten! 
Színpadon: A Kiscsillag 
 
Szesztay Dávid-lemezbemutató 
A Dalok bentre album dalai egységes hatást keltenek, a concept lemez egészét jellemzi a befelé figyelés, önreflexió. Stílusa legpontosabban kamarapopként határozható meg, zenéjén érződik, hogy Szesztayra hatással volt Thom Yorke, a Radiohead, Alt-J és a Villagers is. A lemez minden egyes hangját Dávid játszotta fel, más közreműködő nem vett részt az alkotói folyamatban, de miután a stúdiómunkák lezárultak, összeállt a zenekar is, amellyel először a lemez budapesti bemutatóján találkozhat a közönség a Kiscsillag Fesztivál második napján, december 13-án az Átriumban. Két szöveget Lovasi András jegyez, és kiadója, a Megadó gondozta az albumot.  
 
Zenekar: 
Fenyvesi Márton: gitár, elektronika, vokál 
Gyányi Marcell: basszusgitár, vokál 
Klausz Ádám: dobok 
Szesztay Dávid: ének, zongora, gitár 
 
 
December 14., 19:30 
Semmi konferencia 
 
A történet központjában egy 11 éves kisfiú áll, Péter, akinek az édesanyja Zsuzsa, mindig szomorú, és ha kérdezi tőle, mi a baj, csak annyit mond: SEMMI. Kitalálja tehát, hogy kéne egy konferencia a Semmiről, ahová elhívná mind a Semmi szakértőit, hátha majd tőlük megtudja, mi az a Semmi, amitől az édesanyja szomorú, és ha megtudja, biztos meggyógyul és újra jókedvű lesz. 
Ebben Péter egyetlen barátja, Jónás lesz a segítségére, aki a szomszédos parkban, egy nagy fában lakik, mint régen a remeték, és aki fénykorában sikeres DJ volt Londonban. 
Rendező: Földes Eszter 
Szereplők: Földes Eszter 
Zene: Kiscsillag 
 
2018.12.06
|


Black Hole. Underground Budapest `88-`94.
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 24.

Kép-Élmény.
Budapest, Robert Capa Kortárs Fotográfiai Központ, 2018. december 18. - 2019. március 10.

Fekete Lyuk - A pokol tornáca. Underground Budapest '88 - '94.
Budapest, Kiscelli Múzeum, 2018. december 18. - 2019. június 23.

Only From a Pure Source.
Budapest, Magyar Nemzeti Galéria, 2018. december 20. - 2019. április 9.

Játék
Az ŰrDongó a Transformers-franchise megújítására vállalkozik, a film a címszereplő robot eredettörténetét meséli el.
Copyright © 2018 Minnetonka Lapkiadó Kft.