Klimt, Schiele művészete és a szecesszió születése a mozivásznon

December 13-tól kerül a mozikba A művészet templomai című ismeretterjesztő sorozat következő epizódja, amely a 19-20. század fordulójának virágzó bécsi kulturális életet és a szecesszió születésének páratlanul izgalmas korszakát mutatja be.
A Michele Mally rendezésében készült Klimt és Schiele – Amor és Psyche című film vezérfonalául a szecesszió születése, valamint Gustav Klimt, Egon Schiele, Otto Wagner és Koloman Moser művészete szolgál, akiknek munkáit nagyszabású bécsi évfordulós kiállításokon keresztül mutatja be az alkotás. A tematikus tárlatvezetések mellett megismerhetjük a századfordulós Bécs egykori nyüzsgő kulturális és társadalmi közegét, továbbá a város olyan nevezetességeit, mint Klimt műterme, Freud háza vagy a Bécsi Állami Operaház. A 4K minőségben forgatott filmet a művészettörténeti narrációk mellett a sorozatnál megszokott módon a remekművek részletgazdag közeli felvételei is színesítik.  
 
A film december 13-tól kezdve Budapesten az Uránia Nemzeti Filmszínházban látható, emellett többek között Szolnokon, Szegeden, Pécsett, Nyíregyházán és Szentendrén is bemutatják eredeti nyelven, magyar felirattal, a Pannonia Entertainment forgalmazásában.  
 

 
A művészet templomai sorozat 2019-ben is folytatódik: január végén érkezik a mozikba a Salvador Dalí életpályáját bemutató A halhalhatatlanság nyomában című film, februárban pedig a Monet és vízililiomai – A víz és a fény bűvkörében című alkotás. 
2018.12.07
|
(24 kép)


Film premierek

Men in Black: Sötét zsaruk a Föld körül

amerikai sci-fi vígjáték, 115 perc, 2019

Három egyforma idegen

angol dokumentumfilm, 96 perc, 2018

Csillagok határán

amerikai-angol-francia-lengyel-német sci-fi, 110 perc, 2018
Játék
Öt év telt el azóta, hogy minden szupi-szuper volt, és a kockafejek most új fenyegetés elé néznek: LEGO® DUPLO® figurák űrből jött inváziója vár rájuk, akik olyan gyorsan pusztítanak el mindent, hogy az újjáépítés szinte lehetetlen.
Filmek a TV-ben
18:05
A történet
amerikai filmdráma, 2018
18:15
Tini nindzsa teknőcök
amerikai-hongkongi akcióvígjáték, 1990
18:15
Esküvő újratöltve
amerikai romantikus családi film, 2018
18:30
És most valami egészen más
angol vígjáték, 1971
18:30
Scooby-Doo! Frankenszörnyűség
amerikai animációs film, 2014
Copyright © 2019 Minnetonka Lapkiadó Kft.